onsdag 20. juli 2011

Gøy med farger

Nøstebarn har et godt fargeutvalg på garnet. Noen plagg er penest ensfarget, noen er morsommere i striper, mens atter andre får et mer spennende uttrykk ved å kombinere to ulike farger:


Prøvelapper! Øverst: 32 Lyng og 31 Rosa, nederst: 74 Gressgrønn og 62 Breblå

Nøstebarn har flere fine oppskrifter som blir strikket med dobbelt totrådsgarn. Blant annet den fine dressen på bildet, gensere til barn, glattstrikket, eller rillestrikket, og kragejakke til både barn og voksne.

Hel dress strikket i fargene 72 Lys Oliven og 10 Natur

Av og til kan man velge to farger som er nesten like, så det nesten ser ut som melert garn, mens andre ganger kan man velge farger med større kontrast. Man kan velge farger som harmonerer, eller farger man ikke skulle tro passet sammen for et sprekere plagg.

Øverst fra venstre: 13 Naturbrun og 13 Mokka, 41 Syrin og 43 Lilla. Nederst: 52 Dueblå og 51 Lys Blå, 83 Orange og 31 Rosa

Mulighetene er mange!
Strikker man med dobbelt 2-trådsgarn, blir plaggene tykke, men herlige og myke. Her har den kreative Kathrine i Bergen strikket en jakke som i utgangspunktet skal strikkes i 3-tråds garn, og dermed vist at tre-trådsoppskriftene godt kan strikkes med dobbelt to-trådsgarn, for enda flere muligheter.. Oppskrift 1943 Jakke med rundfelling.

Dette var vårt siste blogginnlegg for denne gang!
Ønsker alle en fortsatt god sommer!

Hilsen alle i butikken i Bergen

3 kommentarer:

Frøken M sa...

Ja, farger er gøy!!

Siden oppskrifter i 3-tråds garn kan strikkes i dobbelt 2-trådsgarn, kan oppskrifter i dobbelt 2-tråds garn strikkes i 3-tråds også?

Oddbjørg sa...

Så masse fine farga:) eg har vore på butikken på Sagene i dag og kjøpt trå til den dressen du vise i dette innlegget, to blåfargar. Glede meg til å ta fatt:)

Anonym sa...

Hva om en ønsker å stikke rullegenseren i 3-trådsgarn?