onsdag 13. juli 2011

Om man kun skal velge ett produkt fra Nøstebarn..


Nøstebarn har som filosofi at om man skal velge mellom det pene og det praktiske, ja da velger vi det praktiske. Noen ganger trenger ikke dette være noen motsetning, og det er jo også hyggelig å ta på seg selv eller barna våre noe som er pent å se på.

Vår er faring er at nettopp denne lille undertrøyen, strikket i myk Merinoull, eller i Silkeull, er ett av de mest unike plaggene som finnes. Blir barnets hud våt, enten av melk eller gulp, sørger ullen for at huden igjen tørker og ikke blir kald. Man kan bruke den under bomullsplagg eller under andre produkter av ull. Mange synes også den er så pen at den blir brukt som en vest.

På en bunt garn (100 gram) kan man strikke2-3 trøyer, litt avhengig av størrelsen.


Noen velger også å strikke den som en body.


Senere i uka skal vi vise dere noen av vasketabbene våre og hva som er blitt av dem ;-)
 
Hilsen alle i Bergensbutikken

12 kommentarer:

Trine sa...

Denne vesten har jeg strikket mange av. Synes den er perfekt da den passer like fint til gutt som til jente. Den er lett og rask å strikke. Justerer litt på maskeantall og pinnestr for å få den stor nok til de største. Varierer med garntykkelse for å få den til å passe til forskjellige formål.

Er i tilegg et godt treningsprosjekt for dem som ikke er helt stø på pinnene enda ;)

Strikketussa sa...

Takk for påminnelsen! :D Strikket denne i størrelse nyfødt i fjor, og jenta mi brukte den hele vinteren. Men den kan jo brukes alene på varme dager også. Blir neste prosjekt på pinnene her i huset ja :) Og enda en fin ting med den er at den er i ribbestrikk, og dermed vokser den med barnet i flere måneder :)

Ann-Kristin sa...

Vi fikk ein slik i barselpresang til vår premature førstefødte; og den var strikka så liten at det var det første plagget han kunne bruke! Vi blir heilt smucha innvendig når vi ser vesten i dag. Lillesøster var for stor alt når ho var fødd. Nydelig altså!!!!

Marit sa...

ja den har eg strikka ein del av men då helst som bodyar. Den fyrste for nærare 30- år sidan. Dei er berre kjmpegode og særleg i sommarvarme.

Lene - The knitting needle sa...

Nydelig, ser så god ut.

Retrobaby sa...

Enig, den der er en favoritt og blir strikket til alle nye babyer i bekjentskapskretsen!

Elisabeth sa...

Den er veldig flott, men skulle jeg valgt bare én ting fra Nøstebarn hadde det blitt hard konkurranse mellom Nøstebarndressen og Nøstebarnteppet ;)

Berit Hætta sa...

hei jeg synes også den er god og praktisk. har gitt slike som fødselsgave til nye verdensborgere. men jeg får ikke den til å passe datteren min på snart 10 mnd. den blir rett og slett for trang. må jeg begynne å strikke denne med større pinner allerede??

StrikkePia-Kristine sa...

Den trøyen er min soleklare favoritt!! ;-)

Syserine sa...

hei! det er en toppen modell, men jeg skulle önske meg at dere graderer opp mönsteret til större störrelser. Å få strikkeplaggene större ved å öke pinnestörrelsen som den nåvärende oppskriften beskriver synes jeg gir dårlig resultat, alt for löse og lite pene plagg (og er strikketeknisk vel uraffinert..).

Anonym sa...

Løst strikkede undertrøyer er deilig i totråds garn og denne gjør seg like godt på pinne 5 som på pinne 3:)

LitlePiddi sa...

Denne vesten er en favoritt her i huset, hos mammo og vesle guten:) Blir nok et par stk i vinter og:)