mandag 15. august 2011

Kort sjelevarmer

Renate som arbeidar på ordrekontoret i Bergen hadde eit fint innlegg på internbloggen vår. Eg fekk lov å dele det her på bloggen:

Jeg venter og venter...på sol, varme og deilige sommerkvelder på terassen. Ventetiden her på vestkysten har blitt lang i år, men jeg har løst "problemet" med heftig strikkeproduksjon. Det har blitt både baby-knestrømper, teppe, hekling og genser til meg selv- og ikke minst tre korte sjelevarmere. Som dere skjønner, det har vært myyye regn her i det siste....


Jeg tenkte at jeg skulle være klar til disse deilige sommerkveldene som skal komme, og hva passer vel bedre enn en liten ull-bolero?


Denne er laget i str S, og i stedet for å lage lange ermer la jeg opp 66 masker over de 8 avfelte ermehullsmaskene. Dette var en veldig kjapp liten sak å lage, og den er sånn akkurat passe lun når sommersolen ikke varmer så veldig. Nederst heklet jeg en rad krabbemasker (fastmasker heklet motsatt vei).

Første gang jeg brukte den kom min datter Signe (på 8 år) bort til meg og sa : "En sånn vil jeg også ha!" Dette var jo et krav jeg overhodet ikke hadde tenkt å stå i mot, så jeg ba henne plukke ut en farge borte i garnlageret mitt. Hun kom tilbake med et nøste av denne turkise fargen. Den er et resultat av farging med blå Wilton kakefarge, derfor litt sjateringer i plagget. Passer forøvrig perfekt til våre turkise perlemorknapper.

Jeg la opp 8 masker mindre enn str XXS og strikket på p nr 4, og det ble greit. Jeg er ikke så veldig stødig når det gjelder å regne om oppskrifter og strikkefasthet, men magefølelsen har tatt meg vel i havn stort sett hver gang. Jenta ble i alle fall fornøyd med resultatet, og når kusina kom på besøk så ville hun også ha en. Så var det på`n igjen, denne gang i str 10 år (XXS).

Takk, Renate! Eg er sikker på at sjelevarmarne er gode også i vinter. Oppskriftene våre er enkle basisoppskrifter og kan varierast i det uendelege. Renate har tatt utgongspunkt i oppskrift 1970 knappetrøye som de kan sjå bilete av her.

4 kommentarer:

Jorunn Helene sa...

Kjempetøff. Det lille ekstra på litt kjølige dager. Denne vil jeg også ha som utgangspunkt til noe spennende nytt.

Maud sa...

Kjempefin. Jeg tror nesten at jeg må strikke meg en sånn etterhvert. Skal bare bli ferdig med litt annet først.....

Mie fra Mies Mirakler sa...

Så kjekt å se kjentfolk på bloggen her da ;) Veldig fin bolero. -og lykke til med skolestart til Signe, klem fra oss på Tipphaugen ;) *♥*

Anonym sa...

Den var fin! Sikkert tøff over en genser også. Den skal jeg jammen unne meg nå i høst!
KristnB