onsdag 17. august 2011

Inspirasjon

"Inspirasjon kommer fra latin inspirare, og betyr blåse, pust, ånde inn i eller åndedrag. Begrepet brukes også i overført betydning for stimulans eller tilskyndelse til kunstnerisk eller annen åndelig virksomhet."


Så er dei fleste av oss tilbake etter ferie. Ei venninne av meg sa at etter ein lang ferie sat ho alltid ved pulten og tenkte: "kva er det eigentleg eg plar gjere her??"  Det er ikkje alltid ein kjenner seg like inspirert. Skal ein då setje seg ned og vente og håpe at ein ein dag får inspirasjonen kasta over seg? Ein av forelesarane mine på estetiske fag sa det slik: "Ikkje vent på inspirasjon; kreativitet er knallhard jobbing!"

Det er så sant. Det er ulike ting som inspirerer meg:

I naturen er det mange fine former og fantastiske fargekombinasjonar. Sjå berre vidder med lyng og mose eller himmelen ein sommarkveld. Naturen er ikkje opphengt i kva som passar i lag av fargar slik som eg er. Ser eg heng meg opp i dei same fargekombinasjonane. Ofte kan det å sjå kor flott det blir å bruke ikkje heilt opplagte fargar saman gi inspirasjon til å setje fargar saman på ein ny måte.

Å sjå det ungane lagar. Det kan vere alt frå teikningar som kan bli dekor på plagg eller ting dei har laga i andre materialar. Denne fine veska fekk eg til jul det året Ingebjørg var 5. Ho hadde arbeida i lang tid og det var rørande å få noko som låg så mykje arbeid bak. Eg har brukt veska, men i dag heng ho på arbeidsrommet mitt som inspirasjon til skaparglede og fargebruk.

Ofte ser ein fine fargesamansetningar på plagg eller ting rundt seg. Å sjå garnrestar etter ulike arbeid ligge i ei korg. Eller det kan vere noko så enkelt som lekre fargar på teposar.

Nokre gonger boblar eg over av idear. Langt fleire enn eg kan setje i livet. Då skriv og teiknar eg dei opp i ei bok og så hentar eg fram den når eg manglar inspirasjon. Ein treng slettes ikkje vere flink å teikne. Skissene er kun til eige bruk og skal berre få ideane ned på papiret, slik at ein hugsar dei til neste gong. (Ei slik skissebok er ein fin gåveide til kreative venninner..) Ta vare på utklipp av fine ting, oppskrifter og andre ting som inspirerer deg. Ein dag det går trått går du gjennom bunken.

Det er heilt klart inspirerande å sjå kva andre lagar. Anten om eg treff dei på strikketreff eller ser på bloggar. Det er så mykje fint som blir laga! Er det nokon som har tips til ein blogg som kan inspirere? (Det er fullt lovleg å anbefale din eigen blogg!) Legg igjen ein kommentar om kva som inspirerer deg og/eller tips om ein blogg eller nettstad.

Mandag 22. august trekkjer eg ein vinnar som får ein garnpakke med 500 gram Merinoull.

Og så kan eg legge til at det er kjekt at så mange har latt seg inpirere av sommarutfordringa vår. Det kjem bidrag inn kvar dag no. Siste frist er 20. august..

56 kommentarer:

to vrange sa...

Jeg finner mye inspirasjon på Ravelry, og selvfølgelig også på andre blogger - og iblant får jeg bare en fiks idé om noe som MÅ STRIKKES, uten at jeg helt vet hvor den tanken kom fra :)

En skissebok var et veldig godt tips, det tror jeg sannelig jeg må skaffe meg!

janicke123 sa...

Blir også inspirert av naturen, alle fargene til alle årstidene. Ellers er en tur i garnbutikken garantert å gi inspirasjon - særlig husfliden. Mengder på mengder av nydelige farger.

spinner en del, og da kan farger også gi inspirasjon til nytt garn. Eller kanskje følelsen av det ferdige garnet gir inspirasjon til et nytt plagg.

Nina sa...

Jeg har også en sånn bok hvor jeg limer inn bilder, lager skisser osv. :O)
Jeg blir inspirert av alt mulig,- ting jeg finner på nettet, naturen, bilder i blader, blogger,- ja alt mulig.

Ann Helen sa...

Hei

Inspirasjonen kommer ofte fra andre blogger, utrolig mange flinke strikkere der ute!! Et tips er å melde seg som følger på de bloggene du har som favoritter, da er det enkelt å følge med på nye innlegg :) Ellers hentes inspirasjon ofte fra egne behov som dukker opp når man har barnehagebarn. Det som gjelder da er funksjonelle og praktiske klær, gjerne lag på lag. Nøstebarnoppskriftene er ofte i bruk, gjerne med en egen vri for å tilpasse plaggene best mulig.

Utklippsbok/inspirasjonsbok har jeg brukt i flere år, alltid praktisk å ha for hånden når et nytt behov eller en ny tanke melder seg. Så er det også artig å se tilbake hvordan ideer og behov forandrer seg med årene :)

Matilde Juveli sa...

Mine kjæledyr inspirerer meg på daglig basis, sist da mine 2 kaniner hoppet og spratt rundt på stuegulvet... Da kom ideen til en babygenser med kaninmotiv:)

I tillegg inspirerer mine 2 nydelig nevøer meg; eldstemann på 3 skal få lage en fin tegning til tante, som tante så bruker da hun skal strikke julepresang til han;)

Yngstemann er bare 1 uke gammel, så han inspirerer blott ved å være til...;)

I tillegg blir jeg alltid veldig inspirert av en tur i hobby og garnbutikker selvsagt:)

Bine sa...

Inspirasjon ja, hvor henter jeg det da? Det er nok helst hos venner når vi møtes på strikkekveld (selv om det er sjelden for tida siden vi alle har nyfødte/små barn). Strikkeblogger er også en stoooor inspirasjonskilde, og jeg har mange strikkeblogg-bokmerker. Her er bl.a. en som har mye fint synes jeg :-) http://meretesmonstermonster.blogspot.com/

Husfliden gir også mye inspirasjon. Feks strikkede sitterunderlag de har på utstilling, det har inspirert meg til å gjøre noe jeg ikke har fått gjort ennå, hehe. Nemlig å strikke et diiigert underlag, tove hardt, lage selehull og vips så har man et hjemmelagd finfint varmt sitteunderlag i barnevogna!

Kan også finne inspirasjon når man feks henter barna i barnehagen, ser andre barn med klær i fine fargekompinasjoner, det trenger ikke være strikket for at man ser fargene :) Nøstebarnboka og Myk Start boka gir også mye inspirasjon. Og et søtt rosa og grønt lappeteppe jeg så (i bomull, sydd) + en body i rosa/grønn + bryllupsfarger rosa/grønn har nettopp vist meg at rosa og grønt er fint sammen. Kanskje det blir neste fargene til lillemor?

June sa...

Jeg finner ispirasjon på nett, i bøker og blader og bare med å sitte på en benk i byen og titte på folk.. Spesielt det siste der kan få blyanten til å jobbe superfort..

Sitte på en benk, og plukke små små detaljer fra det som forskjellige folk har på seg, og så lage et helt nytt plagg er supergøy og godt for sjelen.. :)

marianne sa...

På nettet finnes det så utrolig mye inspirasjon, ofte bare "googler" jeg på et ord og ser på bildene som kommer opp.
Jeg har en perm full av utklipp og noen bøker som er inspirerende og bla igjennom.
Ellers blir jeg inspirert av barna mine og bloggene jeg følger. En dag jeg har mye tid blar jeg gjennom blogglista til de bloggene jeg følger og da kommer en gjerne over noe helt nytt!

Jeg skulle ønske døgnet hadde flere timer noen ganger!

Anonym sa...

Jeg finner mye på nett. Men størst inspirasjon er mitt eget konkurranseinstinkt kombinert med ønsker fra nevøene mine. Noen ting må man bare finne opp underveis, som haimunnvotter, pusekattlue med ører og pels, angry birds sokker og den ultimate hit for små gutter: bilposer som kan brukes som sekk.

Lill sa...

Denne bloggen inspirerer meg :) Hun er sikker mye og titter her også siden hun er en nøstebarn fan :) http://krisz-hol.blogspot.com/search/label/n%C3%B8stebarn

Jeg er har ikke strikket 1 år en gang og er fortsatt på det stadie hvor jeg følger oppskrifter slavisk da jeg ikke ser mulighetene i det som kan gjøres til noe personlig ut i fra en oppskrift. Men etter å ha blitt anbefalt denne bloggen og hvordan hun har lagt et personlig preg på nøstebarn tunikaen med bølgemøsnter ble jeg solgt. Måtte lage en slik tunika selv. Jeg drømmer meg bort i hvordan jeg selv kunne tenke meg å endre på småting for å få den lille "meg" i plagg, men har rett og slett ikke kunskapen enda - men det kommer nok når jeg bare får litt trening. I mellomtiden så lærer jeg etter hvert plagg og blir mer og mer gira på nye oppskrifter etterhvert som jeg får til det jeg har begynt på :)

Finner også stor inspirasjon på Ravelry og Hobbyboden hvor folk legger ut flotte plagg de har laget. Bare en tur ut og se hva folk har på seg og naturens farger (spesielt høsten) er inspirasjon i massevis.

Hilsen Lill

Jane sa...

Hei:)

Jeg er en kreativ person som jobber med barn... Og blir inspirert av alt rundt meg:) Men har ikke strikket siden jeg gikk på barneskolen; og da klarte jeg såvidt ett skjerf :( Men nå når jeg har en 2 mnd gammel baby inspirer det meg til å begynne... Igjen;) Fantastisk side:)

Anonym sa...

Det er godt å kjenne på at kreativiteten og at troen på egen kreativitet får utvikle seg. Blogger er finfine inspirasjonskilder i så måte og noen av mine favoritter er monstermønster, den gode feen og nøsteblogg. Ellers er lille frøken på 3 en god inspirasjonskilde og hun finner fram garn i butikken eller restekurven min og bestiller klær til dukken sin (eller seg selv og lillebroren). Det er koselig det! Gleder meg til å følge bloggen videre og til mye høst-inspirasjon :-) marit

Tamaras sa...

Bekkibjarnoll er nok den bloggen jeg liker best for tiden. Det er hekling hun driver med. Sjøl om jeg helst strikker så må jeg inn stadig og se alt det fantastiske hun klarer og finne på å lage selv. Sjøl strikker jeg vel helst etter oppskrift, er ikke så trygg på og lage noe etter egen ide. Men bekkibjarnoll legger hele tiden ut nye oppskrifter på det hun lager så man kan bare prøve seg frem. Men før all del, det er mange mange blogger der ut, klarer aldri og se meg lei! Liker Strikkeverden på Facebook også, der er det så mye fint som blir vist frem og strikkesida på Facebook ;-)

Anonym sa...

Inspirasjon finner jeg i fargekombinasjoner, samtaler med venner, blogger, og ved at gå på loppemarkeder. Å se hva andre selv har laget gir meg også mye inspirasjon. Eller bare å gå i en garnbutikk, så sprudler inspirasjonen!

En bok å skrive i er også noe jeg har, og det fungerer godt!Så har man alle sine idéer samlet et sted. :)

Hilsen Birgitte. (broald@hotmail.com)

Kråka sa...

...et ord, en farge, en situasjon, en duft, et blikk, vær og vind, stille rolige dager, garn, stoff, pinner, vann, et bilde...det er så uendelig mye som inspirerer og lokker...strikkevenner, blogger, et indre ønske om å skape noe vakkert og varig, nyttig og bekvemt....og ikke minst tilgjengelligheten til alle materialer...

Emmariel sa...

Vill vakker natur og en himmel med et utrolig fargespill på,her i nord hvor vi bor :-))

Garnbutikker med godt utvalg, hvor man kan kjenne på alt det deilige garnet og se på alle regnbuens farger!!

I tillegg er det utrolig mye flotte blogger rundt. På FB er det mange flotte grupper/sider hvor medlemmene viser frem det de har laget.Utrolig flinke å hjelpe hverandre, om noe står fast eller leter etter noe.
Nøstebarn sin side der, er jo en man stadig er innom.
Men jeg vil absolutt anbefale både dere på Nøstebarn og andre lesere her, å søke opp Strikkesida- nesten så man glemmer sitt eget håndarbeid når man ser innpå der. Så utrolig mye fint, hjelpsomme og ikke minst trivelige mennesker der. Hodet bobler over av ideer, og man ønsker seg flere timer i døgnet :-))

Ha en fin og kreativ høst!!

Korsstingdama sa...

Denne gang ble jeg inspirert av en artikkel i Familien om behovet for små votter, sokker, luer og tepper til fortidlig fødte. Så nå har det gått i Lanett og småting.

byRandi sa...

Jeg henter inspirasjon fra nettet hver dag. Jeg følger mange blogger og prøver å inspirere andre selv med min egen blogg (http://byrandi.blogspot.com/). Det er så kjekt å lese de inspirerende innleggene her på Nøstebloggen! Synes Epla.no gir masse inspirasjon og denne nettsiden her kom jeg over for noen dager siden: http://www.notonthehighstreet.com/baby-child/toys-games/soft-toys-dolls - så masse fint som blir laget!

Kristin sa...

Jeg blir inspirert av Merete i Monstermønster-bloggen! Hun strikker masse fint. Jeg blir og inspirert av å se på garn.

Ann Iren R. Aasen sa...

Jeg blir veldig inspirert av blogger, særlig av Nøstebloggen! Superfin blogg, med mange kreative innlegg. En annen ting jeg finner inspirerende gode gammeldagse oppskriftsbøker, kan bla i dem i timesvis, om igjen og om igjen. Hvis jeg kan anbefale en slik bok så er det May B. Langhelles Myk start. Går forøvrig utålmodig og venter på at Strikk til nøstebarn skal dumpe ned i postkassa når som helst. Det gleder jeg meg til!

Så kan det altids være ganske nærende for kreativiteten å kjede seg litt. Unne seg den luksus det er å ikke ha noe å gjøre:-)

Krisztina sa...

Jeg blir inspirert av farger rundt omkring. Stor fan av strikkebloggene, noe jeg leser daglig. Jeg elsker å gå i strikkebutikker og se alle de nydelige fargene som finnes! Å sitte i lag med venninner gir meg også inspirasjon! Kan gjerne ligge i sengen midt på natten og tenke på allt mulig, hvis jeg feks bruker det garnet...kan jeg da bruke den oppskriften.....de pinnene...osv osv jeg elsker å planlegge strikkeprosjekter!!!


Linn....tusen takk for kommentaren din!!

Krisztina sa...

Lill....unnskyld, jeg skrev navnet ditt feil!

Renathe sa...

Jeg finner inspirasjon litt overalt. Spesielt ved å se barna leke i barnehagen nå i tilvenningen for lillesøster.. hva som er behagelig og ikke minst hva har de andre? Tatt meg til å tenke "DET var en fin farge, jeg ELSKER lyeblått nå".
Har en bok jeg skriver og fargelegger litt i.. er ikke så veldig modig som prøver meg på helt nye egne oppskrifter, men de fleste justeres for mitt behov.

http://indiefixx.com/Feed_your_soul/downloads.html <- har kunsverk for barn.. passer for enhver stil og mange herlige fargekombinasjoner.

Jeg har garnet mitt i vitrineskapet.. så kan jeg hele tiden se kvalitetsgarnet og fargene lyse mot meg! Det er ofte en stor inspirasjon.. og får meg litt i gang på leie dager, når jeg ser noe som skal bli et ferdig prosjekt.

Bruker også andres blogglister, og har en slags bloggroll på min strikkeside, jeg sjekker de ut, blir glade av deres farger og vil gjerne prøve noe av det samme :)

Monstermønster sa...

Inspirasjon hentes mye fra nett; Ravelry er utrolig kjekk strikkedatabase! Et must for å se ferdige plagg i alle mulige størrelser på helt vanlige mennesker i alle fasonger- utrolig kjekt å kunne se hvordan et plagg kan endre karakter med snitt og farger.

Ellers har jeg en liten bok i strikkekurven der ideer tegnes og skrives ned, jeg er klassisk listeperson som liker å skrive liste over plagg som skal strikkes (feks barselgaver) og så underveis fable om hvilken dekor og farge som passer mottager (eller mottagers foreldre)

Katie sa...

Jeg finner mye inspirasjon fra Ravelry og andre sine blogger. Jeg har nylig laget en egen blogg www.optimisticbynature.com for å dele min hekleglede :)

Siv Iren sa...

Jeg blir ofte inspirert av ting i hjemme, fargesammensetninger.

I går hadde jeg på meg sort bukse og hvit/sort stripete genser. Minutter etter at jeg stod opp var jeg i gang med en hals, vil du gjette hvilke farger?
Jeg blir også inspirert når mannen kler på barna. Han tenker overhodet ikke på farger, og noen ganger er det alvorlig kræsj. Men andre ganger får det meg til å åpne øynene, se muligheter.

I dag er jeg mest inspirert av den gamle fanakofta mi som på et vis havnet blant en samling retro puter. For noen herlige farger!

Ja og rognebær forresten, så fine de er nå! Ønsker deg en fin dag, og takk for tips om en Idébok. Det skal jeg jammen lage i kveld :)

Frøken M sa...

Jeg er så heldig at jeg får jobbe sammen med barn og ungdom med ulike funksjonshemminger. Disse barna inspirerer meg veldig på sine egne måter. Disse barna er helt ukritiske på hva som passer sammen og ikke når de utfolder seg kreativt. Når de skal male så bruker de rett og slett de fargene de liker.

Ellers må jeg si at jeg daglig lar meg inspirere av en av bloggerne som har kommenter over meg her, nemlig: http://meretesmonstermonster.blogspot.com/

Har du ikke vært innom tidligere, så anbefaler jeg virkelig at du stiker innom en tur :)

Klem fra Frøken M

Ida Johanne sa...

Min sønn er en stor inspirasjon, det samme er strikkeblogger, og andre nettsteder som ravelry og strikkeverden. Naturen er jo alltid også en god inspirasjonskilde!

Anonym sa...

- stilhet inspirerer meg.Sitte helt stille og rolig uten forstyrelse av TV og andre forstyrende elementer og "tømme" hode for alt som surrer rund om ting som skulle vært gort og ikke gjort. Gjerne med et hånarbeid. Da bare detter ideene ned i hode på meg.

Synnøve sa...

Inspirasjonen henter jeg veldig ofte her fra Blogglandia, med alt det fine som lages rundt omkring! I tillegg ender jeg ofte opp på Ravelry når jeg har bestemt meg for hva jeg skal lage - dette for å finne inspirasjon til fargebruk eller andre løsninger enn oppskriften foreslår :)

Anonym sa...

...og den anonyme stilheten er meg.
Får ikke lagt inn noen kommentar uten å være anonym ? Turid.

Jordmor-Hanne sa...

Inspirasjon til hva je skal lage kom tildligere bare fra ukeblader - je har samla alt je synes er fint i plaslommer i en ringperm (den er stappa full). Etter at je oppdaga blogger, ser je stadig ting som andre lager som je også får lyst å lage. Å se fine plagg andre har på seg, kan også være inspirasjon :)

Veronica A. sa...

Jeg finnes ikke kreativ, men er veldig praktisk anlagt og elsker å strikke - mye og ofte. Derfor kommer inspirasjonen til meg når noen trenger eller har lyst på et nytt plagg eller en nyttegjenstand jeg kan strikke. Heldigvis går det fint an å produsere mengder av gode klær i ull uten å inneha et eneste kunstnerisk gen ;-)

Anonym sa...

Å snope et vakkert stoff, tøffe knapper, et stilig bånd, fint papir eller deilig garn og ha det på lur gir inspirasjon. Plutselig trenger jeg en presang og veien er kort til å tenke; hva kan jeg lage av det jeg har i hus? Så vakre utgangspunkt kombinert med litt press kan gjøre susen.

Ellen Marie sa...

Heisann! Blir inspirert av så mangt. Så en film på mandag (kostymedrama) og ble skikkelig inspirert av fargesammensetningen på kjolene...ah herlig. Ser stadig vekk vakre kombinasjoner og nyanser av farger utendørs. I tillegg kan ulike klær som henger i lag på en knagg vise flotte fargekombinasjoner. Av strikkeprosjekter blir jeg stadig inspirert av bøker og hefter samt blogger som jeg er innom...klær som andre voksne og barn går med...ser også på strikkeplagg som folk har på seg på film og tv og tenker ofte at en sånn en kunne jeg tenkt meg også....og ikke for å glemme Oleanna...mye fint å se på

Anonym sa...

Jeg finner mye inspirasjon i strikkeblogger, garnbutikker og selvfølgelig boka strikk til nøstebarn- den er super!
Inger B.

Sigrid sa...

Jeg starter på Ravelry eller Norskstrikkeforum.net/ Hobbyvenner.no.
På forumene er det lett å "lures" inn i konkurranser, og de er inspirerende av seg selv... På jobben har jeg klart å inspirere mange til å ta med strikketøyet sitt, og DET er inspirerende for meg! Herlig! Jeg elsker å få spørsmål ang. oppskrifter og garn, og dersom jeg ikke kan svare, må jeg jo finne ut av det! Det å sitte sammen og strikke på kafe, aller helst mennesker med forskjellig kunnskap/ ferdigheter og bakgrunn er absolutt å anbefale. Ellers må nevnes at jeg jobber på skole, og ungene er jo kjempekreative, så jeg får mye inspirasjon helt "gratis". Siste året har jeg nesten ikke hatt tid til å sove...

Anonym sa...

Eg blir ofte inspirert av å sjå kva andre strikker og lager, liker å sjå i ulike strikkeblogger.

solvibeate@yahoo.no

Myrte ♥ sa...

Inspirasjonen og kreativiteten kommer på løpende bånd på kvelder jeg deler med gode venninner! Vi inspirerer hverandre med gode samtaler og diskusjoner som inkluderer håndarbeid, materialprøver i form av bl.a. garn og stoffer og hjemlagd bakst ;)

En av mine favorittblogger for tiden er strikkebloggen til Beate http://strikkebol.blogspot.com/ Om inspirasjonen er dalende, er det bare å klikke seg inn her og få en god dose inspirasjon =)

Anonym sa...

Jeg har en egen inspirasjonsmappe på iPhonen min hvor jeg lagrer bilder og notater av inspirerende karakter. Det gjør det superenkelt å knipse og lagre, både fra bøker og blader, blogger eller i "real life".
I tillegg til Nøstebloggen liker jeg godt silkesauen.blogspot.com og krisz-hol.blogspot.com. Og på retrobabydesign.blogspot.com får du utvalgte favoritter fra Ravelry hver uke!
Hilsen KristinB

Tralle sa...

Får ofte ideer fra blogger og bøker. Men mye av det jeg lager blir til underveis, uten en helt spikret plan. Naturen og de rundt meg inspirerer meg ofte til mine detaljer på det jeg lager.

Tone Gurendal

Anonym sa...

Finner masse inspirasjon av å gå i nøstebarnbutikker og se på utstillinger, mønster og ikke minst garn i alle farger. Også inspirerende å se hvilke prosjekter andre holder på med, og på strikkeblogger.

Ann-Helen (annhelenselle@hotmail.com)

Misemor sa...

Det finnes utrolig mange flotte blogger som gir meg inspirasjon, Pickles og Marte Helgetun bl.a. Men de selger jo mønstre også da. Så den strikkebloggen jeg ønsker å anbefale til inspirasjon er http://sidselsidserk.blogspot.com/, foruten min egen, selvsagt. I tillegg finnes en utfordringsblogg for strikkere og heklere, her er samlet mange som strikker og hekler på et brett; http://pinnekroken.blogspot.com/.
Ellers får en jo masse inspirasjon når man er ute på tur/reise, og da er jo en slik notisblokk kjempelurt. Den ideen tar jeg med meg... Så nå ble jeg faktisk inspirert av NØSTEBLOGG! Hihi...
Ha en fin augustuke. =)

Anonym sa...

Denne bloggen inspirerer veldig, i likskap med mange andre, t.d. Hedda sin: innetid.blogspot.com. Hobbybøker, venner, syklubb, garnbutikkar og bestemor er andre viktige inspirasjonskjelder (i uprioritert rekkefølgje).

- ingeborg -

Anonym sa...

Farger definitivt og ulike garnkvaliteter inspirerer veldig, digger det tynne ullgarnet fra Nøstebarn, det blir så lette og varme plagg. Er så takknemlig overfor alle strikkebloggerne som deler ideer, bilder og erfaringer med andre, håper selv å komme igang med en blogg, så kan jeg også kanskje bidra med inspirasjon tilbake. Sånne inspirasjonsbøker er fine å ha, med tegninger, utklipp - og som Monstermønster har jeg lange lister over planlagte prosjekter der. Noen blir det noe av, andre ikke :O)
Sist jeg ble inspirert var på denne bloggen for et par dager siden, jeg bare MÅ få strikket en slik bolero/sjelvarmer fra Nøstebarn sin oppskrift! :o) den var så nydelig! Det prosjektet rykket fremst i kø plutselig.... :O) Farging av garn med Wilson kakefarge likeså, tenk så morsomt å klare å lage egne farger!!! den turkise var helt nydelig! Finner man noe sted oppskrift på farging med kakefarge mon tro?
Takk for all inspirasjon alle dere! :O)

Kos dere med høststrikking, det skal i allfall jeg! eller litt hekling kanskje, har plutselig oppdaget gleden med å hekle, både i tynn og tykk ull og alpakka, det er morsomt, annerledes, går fortere enn strikking og blir veldig fint! Variasjon for armer og skuldrer også tror jeg!

vennlig hilsen Nina
brenin@online.no

Retrobaby sa...

Jeg finner også mye inspirasjon på Ravelry, og kan anbefale disse bloggene i tillegg:
http://www.knittedbliss.com/
http://fallingstitches.blogspot.com/
http://100-rain.blogspot.com/

Ingeborg Marta sa...

Jeg blir inspirert av å gå på markeder og se på ting andre har lagd. Også glad i å kikke i blader med strikkeoppskrifter, eller på nettet f.eks. http://dropsdesign.no/. Kan også gjerne kikke i kassene mine med stoffer og diverse klær og sånn som jeg har tenkt til at skal bli til noe nytt en vakker dag.

murmel. Oslo sa...

Jeg blir inspierert av blogger, av å gå i garn/hobbybutikker og av bøker/blader med forskjellige oppskrifter. Har et lite "problem" og det er at jeg har lyst til å strikke så mye og kjøper garn men jeg strikker så sakte at jeg har masse garn og ting som skal strikkes.... :)

Kjersti sa...

Jeg får inspirasjon fra ravelry og fra venners strikkerier. Listen over prosjekter i kø blir lengre og lengre:)
Kjersti Ø

Kari O sa...

Jeg henter inspirasjon gjennom mine flotte barnebarn:) Foruten dem har jeg flere blogger jeg er jevnlig innom som også gir inspirasjon.
Kari O

Anonym sa...

Jeg får inspirasjon fra mitt herlige barnebarn, fra jobben min i barnehagen og ikke minst - naturen! Kikker også innom ulike blogger - utrolig masse fint! F. eks. http://tovrange.blogspot.com/

Hilsen A. I.

Elisabeth sa...

Inspirasjon finnes overalt, til og med i drømmene mens jeg sover :) Bloggen Monstermønster er helt klart en stor inspirasjonskilde sammen med ganske mange strikkeblogger. Jeg har Nøstebarnboka på nattbordet og oppdager stadig nye ting i den. Kollegaene mine på jobb strikker alle sammen og dermed får vi daglig idéer og inspirasjon der også. Ungene og naturen rundt meg gir også mye, i tillegg er det godt å bare gå rundt i en butikk full av garn for å få fantasien i gang :)

Anonym sa...

Jeg får inspirasjon hele tiden, ikke bare til strikkeprosjekter, men til alt mulig. Jeg leser mye på nett, som blogger, forum og andre nettsider. I bladform kommer mye inspirasjon fra "Nytt rom" (www.nyttrom.no), Wallpaper og britiske Vogue. Ting og klær i butikker, å rydde i eldstemanns gamle leker, oppskriftsbøker fra 70-tallet farmor brukte når hun strikket og heklet til meg gir meg alltid masse idéer. Til barneklær er denne bloggen, nøstebarnboken og -katalogen gode inspirasjonskilder, og når puristen i meg slår til henter jeg inspirasjon fra de italienske barneklærne til "Album di famiglia".

Så mange prosjekter, så liten tid :)

(får visst ikke lov til å legge inn med navn/nettadr, så jeg får velge anonym da. ~Peanuts (krilar@gmail.com)

Linda Kaarbø sa...

Jeg blir veldig inspirert av farger.
F.eks det å gå inn i en butikk og se massevis av flott garn eller stoffer sortert i flotte farger. Nesten umulig å gå forbi uten å kjøpe noe.

Jeg finner også mye inspirasjon på nettforum og i blogger. Veldig manger er flinke til å legge ut bilder og oppskrifter, og så finner man gjerne sin egen vri på prosjektet.
Det samme gjelder med bøker og oppskrifter som man kjøper. Flotte utgangspunkter som man kan lage sin egen vri på.

Det er også veldig inspirerende å kunne lage helt egne ting til barna og ofte får de velge farger eller stoff selv!

Anonym sa...

Eg får veldig mykje inspirasjon ifrå Oleana/Solveig Hisdal sitt design.
Ellers liker eg å gå på husflidustillinger for å sjå på det andre folk har strikka.
Mest av alt får eg inspirasjon ifrå eit internettsamfunn som heiter Ravelry.
www.ravelry.com
Her finn ein mange gode og artige oppskrifter og ferdige produkt, og ein kan også legge opp bilder av det ein har laga sjølv.
Og so blir eg selvfølgelig inspirert av Nøstebarn.

Helsing,
Jessica H

Anonym sa...

Min største inspirasjon akkurat nå er min tre måneder gamle datter. O lykke å kunne kludre sammen små små varme og myke plagg til henne! Ikke klager hun på ferdighetene mine heller. Jeg er fortsatt nybegynner innen strikkekunsten,og ble litt overveldet av alt som fantes der ute da jeg søkte etter inspirasjon. Jeg kom til at jeg foreløpig er mer typen som liker enkle plagg som er gode å ha på seg. Nøstebarnboka er helt super da, akkurat sånne plagg som jeg liker. Hilsen Lisa Maria