torsdag 17. februar 2011

Slitne pysjføter

Pysjane  i ullfrotte er mange sin favoritt. Det er eigenetleg lurast å kjøpe pysj utan fot frå ungane byrjar å gå, for foten blir fort slitt. Og spesielt om ungane går ein del rundt i den og ikkje berre bruker den i senga. Men eg synes pysj med fot er så godt, så eg har brukt det på mine fram til dei er ca 4 år. Så har eg heller tatt bryet med å fikse slitne føter..


 Dersom foten det har kome hol, men resten av foten ikkje er særleg slitt, er det greit å setje på ein lapp eller stoppe holet:


på undersida..

..eller oversida..

Dersom store delar av foten er slitt er det lurt å sy på ny sole. Tegn av foten på pysjen på papir. Klypp ut og bruk som mønster på eit litt tjukt tova ullstoff. Sy på med forsting eller kastesting? Greit å leggje noko inni medan du syr, til dømes stoppesopp eller tresleiv.Dersom lappar og føter er veldig slitt er det greit å gjere noko anna. Her er Hansemann sin pysj frå i fjor.


Klypp av foten på pysjen og la den vere som den er eller sy på kant. Korleis du syr på kant for du steg for steg i morgon.

Eller du kan sy på ny fot: Eg plundra litt først, men så fant eg ein veldig grei måte å gjere det på:

Klypp av foten
Tegn fyrst av solen på eit papir. klypp deretter solen frå overdelen og tegn av overdelen. Klypp delane ut i ullstoff med 1 cm saomrom. (Dersom pysjfoten var litt liten kan du leggje til litt på lengda, men husk då å gjere det på begge delar.)Sy overdelen til framsida av pysjen.
Sy solen til overdelen og baksida av foten.

16 kommentarer:

Anne Lise sa...

Jeg venter spent hver dag på nye innlegg i bloggen her. Den er så fin og nyttig!
Slik du har gjort som skal vises imorra har jeg gjort på flere av pysjføttene her. Jeg har brukt "sokkehalsen" på utslitte sokker som jeg har sydd på.
Synes det er stilig å sy ny fot slik i flere farger. Det skal jeg jammen prøve meg på neste gang :)

Veronica A. sa...

Fantastisk! Det ser så lett ut når du gjør det :-)

Ingrid sa...

Hos oss har ullpysjene blitt brukt MYE, så jeg har skrevet et eget innlegg på bloggen om saken

http://blog.strind.no/index.php/2011/02/03/mine-pysjer-fra-nostebarn?blog=5

Reidun sa...

Så lurt! Pysjer med føtter er helt nødvendig hos oss siden gutten vår helst vil ligge uten dyne. Tusen takk for alle de fine tipsene her på bloggen!

Unknown sa...

Takk for gode råd! Dette er veldig matnyttig for meg! Jeg har pyjamaser med føtter - når det går hull på de - så stopper jeg først med garn - og så klipper jeg av foten og setter på ny rippe til slutt. Hørtes lurt ut å sette på en hals fra en sokk. Mye billigere...

Anonym sa...

Utrolig bra. Dette liker jeg, og nå ville det ikke vært noe kjekt å la være å lappe etter alle disse tipsene og instruksjonene. (hos meg ble det pysj uten føtter, men likevel en favoritt...) Takk! marit

Stine sa...

Det så veldig bra ut!
Foreløpig har vi pysjer uten føtter, men har jo noen strømpiser med føtter som sikkert blir slitt etter hvert...

Synnøve sa...

Det er så mye inspirasjon å hente her hos deg, jeg er SÅ UFATTELIG GLAD for at jeg fant bloggen! Jeg har lite å stoppe per i dag, men jeg ser jo at det er mulig, og du har så utrolig mange gode tips! Her har jeg en gang operert et par tøflerl som var nær ved å havne i søpla: http://handmadebysynnove.blogspot.com/2010/09/liten-innsats-stor-forandring.html

Unknown sa...

Det ble veldig stilig :) Jeg har gått for pysj uten fot siden småen begynte å gå, men tror nok jeg går tilbake til pysj med fot. Blir de så slitt at det ikke går an å lappe får jeg bytte ut foten, det ble jo kjempe fint :)

Tingelinger sa...

Bestemor har strikket ny ribb som erstatning for slitte bein.. ikke så dumt hvis du ikke er glad i nål og trå, eller symaskin.
bilde på:

www.tingelinger.blogspot.com

Anonym sa...

Kjempefint! Med ny fot eller bråt blir jo pysjen som ny.
Inger B.

Mari Sofie sa...

Så fint det vert med litt forskjellige fargar! Vert mange unike plagg på denne måten :)

Anonym sa...

Jeg skal til å lappe pysjføtter, og lurer på om det går bra med ullfrotté-lapper som ikke er tova, eller om de kommer til å rakne?

Kathrine Gregersen sa...

Eg vil tru at det går greit å bruke ullfrottestoff som ikkje er tova, men kast då over sårkantane for hand eller med maskin.Lykke til!

Anonym sa...

Pysj med fot er best, sjølv om det er upraktisk når det blir hol. Takk for supre tips!

Mariann

Anonym sa...

Tusen takk for tipset! Har aldri sydd før, men nå har jeg byttet ut den ene foten på pysjen og det ble superbra!!! Brukte en stripete ullboddy som var krympet ved feil vask :-)