tirsdag 22. februar 2011

Vanskeleg garnspørsmål

Tidlegare spurte eg kva nye garnfargar som stod på ønskelista og dek kom inn mange forslag. Har gjennomgått alt og jobbar med kva som skal bli dei nye fargane som kjem til hausten 2011. Mange etterlyste fleire fargar i Silkeull og det kjem. Det vanskelege er jo ikkje å finne kva fargar som skal kome inn, men KVA fargar skal gå ut? Eg har jo ikkje lyst å ta ut nokon? Derfor kom forslaget om å ta vekk alt 3-tråds garnet og dermed kunne me auke på med nye fargar både i 2-tråds og 3-tråds?
2-tråds Merinoull. (55, 71, 53 på veg ut)I utgongspunktet er det ikkje noko problem for 2-tråds garnet er 600 m per 100 gram og 3-tråds garnet er 300m. Så dersom ein legg 2-trådsgarnet dobbelt får me same tjukkelsen som 3-tråds. Fordelen er at 2-tråds lagt dobbelt gjerne kan strikkast på litt tjukkare pinnar dersom me ynskjer det. dette er fordi det "fyller" litt meir sidan det ikkje er tvinna saman. Me sel i dag ca 10% med 3-trådsgarn i forhold til det me sel av 2-tråds.

3-tråds Merinoull  (55, 53, 71 på veg ut)

Det dumme med å kutte ut 3-tråds garnet er jo at me då må strikke med dobbelt garn når me skal strikke tjukkare plagg og det vert dobbelt så mange meter å nøste opp.

Me har 3 alternativ:
  1. Behalde både 3-tråds merino og 2-tråds Merino. Må då ta ut nokre eksisterande fargar for å få plass til nye.
  2. Behalde til dømes 8 fargar i 3-tråds Merino for å ha eit tilbud i tjukkare garn.
  3. Ta vekk 3-tråds garnet og ta inn fleire fargar i 2-tråds og Silkeull uten å ta ut nokre av dei fargane me har i dag.
Så no vil me gjerne høyre kva de seier? Skal me behalde 3-tråds garnet? Eller ta det vekk (eller minke krafitg ned) for å få plass til nye fargar i 2-tråds og Silkeull?

Eg har ikkje gløymt temaet denne månaden. I morgon er eg tilbake på ullvøl-sporet..

104 kommentarer:

Xhantippe sa...

Dere har så mye flotte farger i garnutvalget deres! Jeg synes dere skal gå for alternativ 2, siden jeg ikke alltid er like glad i å strikke på veldig tynne pinner. Det er godt å ha litt tykkere plagg, særlig for aktive unger utendørs på kalde vinterdager. Hos oss brukes 2trådsgarnet mer til tynt innetøy. Man kan jo også lage mye lekre plagg i bare 8 Velg gjerne ut farger som går ann å matche med hverandre, gjerne kjønnsnøytralt :)

Heilt spesiell sa...

Alternativ 3- savner virkelig flere farger i silkeull!!!!

Hege sa...

Stemmer for alternativ 2. Trenger kanskje ikke fult så mange fargenyanser av samme farge, så at man heller kan ha færre 3-tråds, men fortsatt ha tilbudet :)

Kan f.eks. ta bort (for min del da) av 3-tråds:
nr. 35, 21, 43, 51, 62, 63, 71, 75

Bare et forslag :)

Kitchen Garden Blessings sa...

Ta ut 3-trådsgarnet, det er mitt tips. Ta inn masse fine farger i 2-tråds og silke-ull, og begynn å selge garnvinne (gjør nøstejobben ti ganger enklere) ;)

Trine sa...

Jeg stemmer for å minke kraftig ned på 3 trådsgarnet. Ender alltid med å kjøpe 2-tråds uansett ;)
Det er jo sikkert noen som kjøper 3-tråds og for å ikke fjerne tilbudet helt så ville jeg beholdt de mest solgte + noen nøytrale farger.

Vibeke Solbue sa...

Jeg stemmer for alternativ 2 og beholde noe farger i 3-tråds.

Anonym sa...

og jeg som synes at til og med 3-tråds garnet er for tynt for meg!!!

jeg hadde kjøpt nøstebarn-garn om det hadde vært tykkere inne.. jeg får senebetennelse av å strikke med to-tråds nemlig... så jeg savner faktisk mer TYKT garn i butikken og blant oppskriftene....

så for min del - for at jeg i det hele tatt skal få sjanse til å kunne bruke NB-garn: behold hvertfall litt 3-tråds...

Cecilie sa...

Alternativ 2 er best! Fint med et alternativ med tjukkere garn også. Har ikke prøvd silkeull, men er redd det nupper mye, siden det er et blandingsgarn.

Linda sa...

Sats på to-tråds, silkeull og angoraull i mange fine farger og bevar naturfargene i tre-tråds til tykkere ullgensere, votter og slikt.

Irene sa...

alternativ 2 - og så kan dere på sikt se om dere vil fjerne 3-tråden helt eller øke mengden igjen!

Inger Beate sa...

Jeg stemmer for alternativ 3; 2-tråds og silkeull! Syns garnet er veldig varmt som det er og har aldri sett behovet for å bruke 3-tråds :)

Anonym sa...

.... "vanlige" er jo at man tar ut det som selger minst, du ser jo lett der hva kundene vil ha og "ikke" ha. supert at dere vil engasjere kundene deres i å velge men tror og dere får et skikkelig hodebry og samensurium av meninger, eller en liten tidstyv som jeg kaller det. Å hva tror dere "Olga på 69" som ikke bruker blogg/fb men som kansje har strikket en evighet mener? Men kansje det er målgruppen som henvender seg her dere helst vil høre ifra. Unsett dere har helt utrolig flotte produkter, keep up the god work! hilsen Solvår

Nina M sa...

Jeg synes dere skal gå for alternativ nr. 2. Det er fint med flere farger i 2-trådsgarnet, samtidig som 3-tråd er tilgjengelig.

Lise sa...

For min del har jeg brukt bare totrådsgarn.. Men si i fra i god tid om noen farger blir tatt bort, i tilfelle "mine" farger kommer bort. ;)

Anonym sa...

Stemmer for alternativ 3. Det funker jo utmerket å strikke med dobbelt garn, så da stemmer jeg for maks fargeutvalg. Skulle gjerne hatt flere grå- og brunnyanser - det er så fint å kombinere med sterkere farger synes jeg.

- fruNelia sa...

Jeg stemmer for alternativ 2 - tre-trådsgarnet er veldig nyttig, og det er deilig å unngå å strikke med dobbelt garn hver gang man vil ha et tykkere plagg. Derimot er det ikke nødvendig med full fargesammensetting i alle garntyper!

Er forresten vedlig glad i farge nr 55, så ikke fjern den...

Kathrine Gregersen sa...

Solvår:Me vil absolutt høyre meininga til "Olga 69" og! Eg får tilbakemelding på e-post frå alle Nøstebarnansatte på dette spørsmålet også. Mange av dei er i dagleg kontakt med kundar på ordretelefon og i butikkar, så alle kundegrupper skal vere dekka inn. Likevel opplever eg tilbakemeldingane frå dykk her på bloggen som verdifulle for oss. I forhold til garnfargane var det sjølvsagt mange ulike forslag, men mange ønska det same.
Takk for tilbakemelding!

Bodil sa...

Stemmer for alternativ 2, veldig demokratisk og fin løsning :) Selv strikker jeg mest i 2-tråds, og kan tenke meg å prøve silkeull også, men synes godt man kan beholde 3-tråds for de som sverger til det, selv om det selger mye mindre.

Hvorfor er det forresten slik at noe må ut for at noe annet skal inn (kanskje et dumt spm, men ble nysgjerrig)? Er det lagerplass? Faren for å 'brenne inne' med noe?

Ann Lilly sa...

Alt.2 kutt ned på utvalget i 3tråds men behold det.

LBeat sa...

Jeg stemmer for alternativ 3. Drømmer veldig om flere farger i silkeull og har selv aldri brukt noe 3-tråds. Syns det er veldig kjekt å strikke dobbelt da så jeg kunne sikkert brukt det men handler 2-tråds på vane og fordi jeg elsker silkeullen.

Ling sa...

Alternativ 2. Liker å strikke med litt tykkere garn uten å måtte nøste opp såååå mange meter for å strikke dobbelt ;-)

Som en her over sa, greit å la det være igjen noen 3-tråds som matcher hverandre. Gjerne fargene 10, 13 ,35, 43, 62, 63, enten 72 eller 73 og 75.

Kathrine Gregersen sa...

Bodil: Me må bestille inn eit visst antal hundre kg per farge kvar gong me bestiller siden alle våre fargar er spesiallaga til oss. Det vert derfor for mykje å ha på lager i kvar butikk. Lagerkapasiteten er ganske sprengt som den er..

Ellen sa...

Syns 3-tråds var veldig fint til både ribb-bukse og hel dress. Eventuelt begynn å nøste opp garnet før dere selger det så er det lettere å strikke med to nøster 2-tråds...

Frances sa...

Jeg liker 3-tråds garnet best og håper dere i alle fall beholder noe av det.

sjeroks sa...

Jeg stemmer for å kutte ned på noen av fargene i 2 og 3 trådsgarnet. Man trenger f.eks. ikke 7 forskjellige blåfarger
Hva med å ta ut fargene
35, 21, 62, 63, 53, 74 og 75 i både 2tråds og 3 tråds, å ta inn nye farger i 2 tråds og silke;)
Lykek til

Magnhild sa...

Kva med å byte ut 3-tråds med eit endå tjukkare, sidan dobbelt 2-tråds blir omlag likt?

Anonym sa...

Alternativ 2!

Jeg liker de sterke fargene deres, men savner en dus rosa og dus lyseblå til nyfødtklær.

Anonym sa...

Alternativ 2. Da får man jo både inn nye farger i silkeull og 2 tråds, og man får beholde litt av det tykke garnet :)

Anita Pribanic sa...

Behold noe 3-tråds, slik at vi nordlendinger slipper å fryse i hjel :)

Anonym sa...

Hvis nr 55 skal ut håper jeg den erstattes av noe tilsvarende. Det er jo den eneste klare blåfargen. Den er jo nydelig!

Krisztina sa...

Jeg stemmer for alternativ 2! Det er kjekt å ha noen farger i 3-tråds garn. Synes at dobbelt 2-tråds er for tett og tykk! ribbebuksene bruker jeg kun 3-tråds feks.

Ta noen kroner ekstra per hespe, og nøste opp garnet der og da, tror det hadde økt salget deres enda mere! Jeg kjenner faktisk mange som ikke gidder å kjøpe hespe-garn , akkurat pga dette! (dette gjelder ikke meg!)

Anonym sa...

Hei, Jeg stemmer for alternativ 3: Ta vekk 3-tråds garnet og ta inn fleire fargar i 2-tråds og Silkeull uten å ta ut nokre av dei fargane me har i dag! Det går veldig fint å feks strikke raggsokker med dobbel 2-tråds (da får man også fine melerte effekter!!) Jeg kjøper aldri 3-tråds garn, men legger dobbel 2-tråds! Da blir restene også mer anvendelige (kan brukes både til 2-tråds og 3-tråds oppskrifter).

Kathrine Gregersen sa...

Når det gjeld oppnøsting av garn: spinneriet har ikkje maskinar til å nøste opp garn. Me har heller ikkje kapasitet til å nøste opp før me sel garnet. Me jobbar med å få på plass utstyr som gjer oppnøstinga enklare :-)

Anonym sa...

Alternativ to eller tre! Har sakna godt utvalg i fargar.

Komadyret sa...

Jeg har egentlig aldri prøvd 3 tråds garnet, men kunne veldig gjerne tenkt meg å prøve det......Har heller ikke prøvd silkeullen....

Stemmer for alt. 2 og enig me ei over her å beholde kjønnsnøytrale farger og farger som matcher hverandre ;)

Anonym sa...

Stemmer for alternativ 2 uten tvil!
Behold naturfarge,en rosatone,lillatone,grønn,blå,skifer,brun og kanskje en rødoransje.

Anonym sa...

Syns det er rart dere har to grønn-nyanser i silkeullen. Hva med å erstatte en av disse med brun? Lilla og beige hadde også vært fin i silkeull.

Anonym sa...

Og få inn flere suse farger på garnet deres. Liker de fargene dere har altså men savner noe lyse sommerdager også:)

Anonym sa...

Oops DUSE farger, og sommerFARGER

Anonym sa...

Jeg har savnet et større fargeutvalg, eller hvert fall andre farger, men jeg er også veldig glad i å strikke med 3-tråds og ikke så glad i dobbelt garn. Må jeg velge går jeg for alternativ 2. Flere farger og 3-tråds i naturfarger.

Camilla sa...

Å helpes meg! Ikke ta vekk 3-tråds garnet! Jeg stemmer for å heller bytte ut noen farger..

3-trådsgarnet er så godt å strikke med til tykkere ullplagg. Jeg kjøper sjelden 2-tråds - da kjøper jeg heller silkeull og strikker til tynnere klær som skal innerst, eller til luftige sommerkjoler. :)

Jeg må ha ha det 3- trådsgarnet. Bare må! :)

Rikke sa...

Jeg stemmer på alternativ 3, og ønsker meg mange farger i silkeuld!!

Anonym sa...

ikke ta bort 3-tråds! Heller alternativ 2...

vero9ka sa...

Jeg stemmer for alt 2, synes det er veldig kjekt å bruke tre tråds i långis blandt annet.
Da får man litt bedre utvalg i silkeull og to tråds men beholder traverne på tretråds. Det blir spennende å se hvilke nye farger som kommer inn!

Kathrin`s lille verden sa...

Behold alternativ 2, og er enig med anonym over om hvilke fargevalg som burde beholdes da:) 3-trådsgarnet er veldig fint for oss nordpå som har kalde vintre og trenger godt garn å strikke med! :)

Veronica A. sa...

Dette var vanskelig... Som oftest har jeg problemer med å plukke ut farger fordi det er så mange å velge mellom, he he ;-) Samtidig har jeg alltid bare strikket med 2-tråds merino, ikke de andre to. Jeg har arvet et hespetre av Bestemor, så for meg går oppnøsting som en drøm....Jeg stremmer for alt 2! Håper bare dere velger å beholde basisfarger som rødt, grønt, blått og brunt og ikke går for kun motefarger hvis det skulle bli til å kutte ned til 8 farger i 3-tråds. Håper også det resterende garnet blir solgt på salg - da skal jeg hamstre!

Anonym sa...

Eg stemmer for å behalde litt 3. tråds! Mine plagg blir nemlig mindre i dobbelt 2 tråds enn i enkel 3 tråds. Syns derfor det er vaskelig å erstatte...Men strikkar definitivt oftast plagg i enkel 2 tråds eller silkeull!

Linda sa...

Alternativ 3!!! Har aldri brukt 3- tråds og tror heller ikke jeg kommer til å gjøre det. Savner flere farger i silkeull og 2-tråds. Og angående nøsting av garn: Jeg kjøpte meg et hespetre billig fra Kina (yarn and ball winder) på ebay, så å nøste opp garnet går som en lek! Og som regel ikke vanskelig å få mannen til å assistere med sveiva heller!!

anjamollerandersen sa...

Jeg stemmer for alternativ 3.
Bruker bare 2-tråds her og kunne gjerne sett flere farger i silkeull!!
(tar ikke SÅÅ lang tid å nøste garn;))

Ingrid sa...

Jeg stemmer for å kutte ut 3-trådsgarnet. Det er flere muligheter med 2-tråds. Poenget med flere meter å nøste opp er absolutt der, men begynn å selg hespetre og garnvinde, så blir jobben mye enklere.

Veronica A. sa...

PS: I følge nettbutikken er det flere farger som er på vei ut enn det som står i innlegget her: 2-tråds: 53, 55, 71 og 73
3-tråds: 51, 53, 55, 71, 73, 82 og 99

Er vel noe dere har til kontinuerlig vurdering...

Mari Sofie sa...

Syns alternativ 2 er ei god løysing. Ha att nokre basisfargar i 3-tråds. Viss ein får lyst å strikke tjukke plagg med dei andre fargane går det jo greit å nøste opp dobbelt 2-tråds.

Anonym sa...

Alternativ 2, men ja takk til flere silkeull-farger.
Det er veldig fint om dere beholder farger som matcher andre basis-produkter dere har. Synd om 55 forsvinner, da denne passer så fint til Ullflecce-klærne.
Mulig du har fortalt årsaken tidligere, men hvorfor har dere ikke flere klare farger i silkeull? Jeg savner spesielt flaskegrønn!!!

Når jeg bruker dobbelt 2-tråds blir plaggene mye hardere enn de som strikkes i 3-tråds...

Hanne

Unknown sa...

Jeg for min del bruker 3-tråds litt, men er enig med alternativ 2. Håper dere beholder noen nøytrale farger og at ingen av 2-tråds fargene går ut :)

Elisabeth sa...

Jeg stemmer for alternativ 2. Vil beholde 54, 62, 51, 13, 43, 41, 32 og ønsker meg grå i 3 tråds;)
3 tråds er super til ribb-bukser!

Anonym sa...

jeg stemmer for alternativ 3

Retrobaby sa...

Jeg stemmer også for alternativ 3 - vil ha mer silkeull! :)

Reidun sa...

Jeg stemmer på alternativ 2. 3-tråds er så fin til ribbeklær og jeg kan ikke fordra å nøste. Hvis jeg hadde måttet strikke med to tråder to tråds hadde jeg nok kjøpt garn i en annen garnbutikk i stedet.

synnøve sa...

Alternativ 3 passar meg best ;)

Elisabeth sa...

Jeg stemmer absolutt for alternativ 2! Jeg må ha 3-trådsgarn til ribbebukser til større barn. Dobbel 2-tråds til dette blir for hardt og stivt. Hvis jeg fikk velge 8 farger i 3-tråds måtte det bli 13, 22, 32, 43, 52, 72, beige og grå.

Ønsker meg flere farger i silkeull (spesielt beige og naturbrun), utvalget er stort nok i 2-tråds merinoull

Kattipuh sa...

Alternativ 2 går jeg for, sammen med kjønnsnøytrale farger som kan matches :-) Gleder meg allerede!

Gryda sa...

Alternativ 3! Og hespetre! Eventuelt hvis dere skal beholde 3-tråds: bare naturfarger (som en annen over foreslo)

Anonym sa...

Behold absolutt litt av tre-trådsgarnet - enig med de som sier natur/kjønnsnøytrale farger her. Altså alternativ 2.

Hege sa...

Jeg bruker aldri 3-tråds, men jeg har garnvinne og spole så det tar bare et par minutter å nøste.
Jeg synes at dobbelt 2-tråd er varmere og mykere enn 3-tråds og ved å bruke dobbelt 2-tråds når behov for tykt garn får man også utallige muligheter til fine meleringer :)
Men om dere skal beholde 3-tråds ville jeg beholdt naturfarger og hvitt. Det eneste jeg kunne tenkt meg å bruke 3-tråds til er nemlig votter og sokker.

Hedda sa...

Ta gjerne vekk 3-tråds. Oppnøsting er ikkje noko problem om ein har garnvinde og nøstemaskin, så begynn med å selge det også! Då blir dobbel 2-tråds ein leik. Dessutan er det så mange andre garn på marknaden som er omlag like tjukt som 3-tråds, men lite som liknar på 2-tråds!

Anonym sa...

Alternativ 2

Hege sa...

alternativ 2 stemmer jeg for

MaritSyux sa...

Alternativ 2! Jeg elsker 3-trådsgarnet og har strikket mye fint på det. Kunne faktisk gjerne tenkt meg et par flere farger der.. f.eks. lysebrun :)

Gagn sa...

Eg stemmer for alternativ 2!

Anonym sa...

Jeg stemmer for å beholde 10 og 13 i 3 tråds + få inn 11, 12, 92 og 93 i 3-tråds og ta vekk resten.

Ønsker meg de fine gammelrosa og plomme fargene inn igjen i 2 tråds. Er ikke glad i 21, 35, 42 og begynner å bli litt lei av 32 også.
I tillegg kunne det vært fint med en tomatrød farge som ikke er alt for klar.

Ellers er det mange fine farger :0)

Sandra sa...

Tretrådsgarnet kan godt forsvinne for min del :-)

Jeg savner sitrongul i totråds :-)

Tea Kristin sa...

Alternativ tre. Jeg har som regel endt opp med å strikke med dobbel 2-tråds til oppskrifter for 3-tråds uansett, og for min del er det mer avgjørende at det er mange farger å velge mellom enn at jeg må strikke med dobbel tråd, for hvor jeg handler garn!

Mette sa...

Ut med 3-tråds! =)

Syserine sa...

Ta vekk 3-tråds alternativt behold noen få farger. Jeg synes 3-tråds plaggenen blir for tykke og tunge og lignende garner er markedet fullt av, det som gjör Nöstebarn spesielt er 2-tråds garnet og de utrolig tynne og lette plaggene man kan strikke av dette. Jeg har akkurat strikket en bleiebukse i 3-tråds og satt inn med lanolin, det er jo et alternativ om man vil ha farge på buksene, brun, da synes ikke bäsjen tenkte jeg.. Noen vil kanskje foretrekke å strikke ullbukser i 3-tråds, kan jo beholde 4-6 farger for det behovet? Eller så kan man jo som du sier bare legge 2-tråds dobbelt, har faktisk lurt på å strikke en bleiebukse i dobbel 2-tråds, at det da fyller litt mer blir vel snarere en fordel for å holde tett?

Anonym sa...

Jeg har heler aldri prøvd tretråds (og tror ikke jeg kommer til å bli noen ivrig kjøper av det garnet i fremtiden heller) og stemmer derfor for alternativ 3. Jeg savner særlig flere farger å velge mellom i silkeullen! Synes litt mer garnnøsting er en liten pris å betale for et større fargeutvalg. Og som noen sa ovenfor: begynn i stedet å selge garnvinner også :)

Krisztina sa...

Nei! jeg ser for meg 3-tråds garnet forsvinne! Og nå får jeg mere lyst til å strikke flere ribbebukser av det garnet! Hadde vært kjekt med grå, og mellombrunt i 3-tråds! Kunne strikke ensfarget, nautral bukser, og fine tynne gensere i alle slags farger i 2-tråds!

Runa sa...

Jeg syns godt dere kan ta ut 3-tråds merino. Jeg har strikket i det noen ganger og foretrekker heller dobbel 2-tråd merino. Silke-Ull er min favoritt og vil gjerne ha flere flotte farger i det.

shygirl sa...

Jeg stemmer for forslag nr. 3, flere farger i silkeull (kanskje ikke bare pasteller...) og 2-tråds ..

Sara sa...

Alternativ 2 tycker jag, har i stort sett bara använt 3-tråds:)

Vanja Blix Langsrud sa...

Nei-nei-nei ... Må ikke ta vekk 3-tråds'en, Kathrine :-O Eller, jeg kan gå med på alternativ 2 under tvil, men da må du love meg å beholde den marineblå i 2-tråds. De mørke fargene som mokka, skifer og marineblå er gode alternativ for oss som synes sort blir for hardt på vinterstid.

Kathrine Kristiansen Illustrasjon sa...

Jeg stemmer for alternativ 2. Behold noen 3-tråds i kjonnsnøytrale farger. Gleder meg til å se flere farger i silkeull.

Anonym sa...

Stemmer for alternativ 2. Godt å ha noen tykke farger å velge i. Ellers er det jo greit å plukke ut de fargene dere selger lite av, men det er jo fint at dere i god tid på forhånd annonserer hvilke farger som er på tur ut slik at folk rekker å hamstre garn hvis det er favoritten deres som er på tur ut.....! Hilsen Siri, 3-barns mor.

Anonym sa...

Jeg stemmer for alternativ 3. har nesten ikke brukt tre tråds. Dersom man i stedet kan bruke to tråder av to tråd vil man kunne lage fine melerte plagg. Og dette blir ekstra bra dersom det blir flere farger å velge mellom i to tråds og silkeull..

Hilsen ingeborgsj@hotmail.com

Silkesauen sa...

Eg stemmer for ein kombinasjon av alternativ 2. og 3, dvs behalde nokre få fargar i 3-tråds Merino (f eks berre 4 ???), men ta inn mange fleire farge-variantar av SILKEULLl! (Har eg skrive før også...) 2-tråds merino har stort nok farge-utval, i alle fall i forhold. Eg synest Nøstebarn si styrke er nettopp det FINE, TYNNE, baby-vennlege garnet (...som også passar til vaksne).

Men, hm, må innrømme at eg vel enno ikkje har prøvd 3-tråds garnet (bortsett frå lanolin-varianten til bleiebukser). Kanskje behovet melder seg meir når ungane blir større og treng meir robuste plagg...? Og kanskje om Nøstebarn vil satse meir på vaksne...? Og forresten: er ikkje såkalla "chunky" garn veldig populært for unge vaksne, altså skikkeleg tjukt garn, til f eks skjerf og baggy huer? Men for meg er altså SILKEULL favoritt nr. 1

Apropos: om det skal kome ei ny utgåve av "Strikk til Nøstebarn"-boka ynskjer eg meg ei betre, meir oversiktleg forklaring på skilnaden mellom dei ulike garna frå Nøstebarn. Kunne stått fremst i boka ( gjerne i tabellform med løpelengd per 100 gram, skilnad på strikkefastheit i glattstrikk kontra rettstrikk osv) Eg visste faktisk ikkje at dobbelt 2-tråd kunne erstatte 3-tråds oppskriftene utan omrekning. Men nokon meinar at dobling blir hardare enn 3-tråds? (sjå kommentaren frå Elisabeth)

Catzerine sa...

Stemmer for alternativ 2.
Elsker silkeullen så ønsker helt klart flere farger av den.

Hva med å ha noe enkelt hespeutstyr i butikken kundene kan bruke selv etter å ha kjøpt/betalt garnet?

Anonym sa...

Jeg går for alternativ 2. Godt å kunne strikke med litt tjukkere garn og pinner også. Kveldene mine er ikke lange nok til bare enkel 2-tråds og tynne pinner... og etter å ha lest alle positive kommentarer om silkeull må jeg bare prøve det neste gang...marit

Huldra sa...

Jeg stemmer for alternativ 3. Ønsker meg veldig flere farger i silkeull, men vil ikke miste farger i totrådsgarnet...

Ingeborg sa...

Ikkje ta bort 3 tråds!
Må det kuttast ned, so gå for alternativ 2.
Synes det er so supert at de har hatt likt utvalg i 2 og 3. Då går miksing og matching som ein leik.
Strikkar stradig meir i 3 tråds, og dobbelt 2 tråds er uaktuelt for meg. Utan 3 tråds, eller med svært lite utvalg i dette, blir det handel av tjukkare tråd ein annan stad, og då kjøper eg nok tynn tråd same plassen, av omsyn til "miksing og matching". Men vil helst forstsette å handle på Nøstebarn.
Fargeutvalget i 2 tråds er bra nok som det er, ser INGEN grunn til å ta inn fleire fargar der om det då går på bekostning av andre garntypar. Då skal eg heller fint tole at motefargar kjem og går i 2 tråds.
Silkeull er herleg, so eit par-tre fleire fargar der hadde vore fint.

Sillan sa...

Jeg stemmer for alternativ 2. Behold kjønnsnøytrale farger og farger som matcher hverandre!

Ingrid sa...

Nå har jeg fått tenkt meg litt mere om og stemmer for alternativ 2, med basisfarger i 3-tråds.

mariten sa...

Hei!
Jeg syns det er best med ulltøy i flere lag på kroppen til baby og barn, så jeg strikker kun i 2-tråds. Da blir det ikke klumpete og vondt å gå med.
I vinter har jeg strikket litt i angoraullen, noe så deilig!, håper dere ikke slutter med den ihvertfall..
Kutt ut 3-tråds! Jeg gleder meg til et bedre utvalg av 2-tråds og silkeull!! :-)

Kathrine Gregersen sa...

TUSEN TAKK FOR TILBAKEMELDINGANE!
Eg kjem tilbake med meir info :-)

StrikkePia sa...

Ikke ta bort 3-tråds garnet. Jeg foretrekker å strikke i 3-tråds i stedet for dobbel 2-tråds. Med dobbel 2-tråds er det så lett for å miste/glemme den ene tråden når en strikker. Må dere ta bort noe, så ikke ta alle fargene i 3-tråds i alle fall. La det være noen igjen. Det går jo an å ta bort noen farger i 2-tråds også.

Anonym sa...

Alternativ 3 for meg. Silkeull er favoritt! 2-trådsgarnet dobbelt er helt utmerket for tykkere plagg. Synes det blir luftigere og berdre enn 3-tråds

Sandra sa...

Vil gjerne beholde 71 i to tråds! Og jeg savner sitrongult garn :-)

hingva sa...

Jeg har egentlig blitt litt glad i 3 tråds garnet.Likevel- jeg ser at dobbel 2 tråds gjør samme nytten. Og siden jeg ønsker meg flere farger, spesielt i silkeull- og heller ikke vil at noen av fargene på 2 trådsgarnet skal forsvinne, så går jeg for alternativ 3.Under litt tvil;-)

rips sa...

Hvis det er slik at 3tråds er ekvivalent med dobbel totråds, bare med litt ekstra luft er det da ingen grunn til å holde på tretrådsgarnet på bekostning av flere nye farger i det deilige deilige totråds garnet. :)

Alternativ tre.

therese sa...

Alternativ 1! Helt klart. Det er ikke noe problem å velge hvilke farger som skal ut: alle de som ser litt 'syntetiske' ut, de knæsje som gir alt annet enn 'naturlige' assosiasjoner. Jeg er glad i farger altså, men nyansene på noen av de dere har inne nå er rett og slett grelle. Beklager!

Karoline sa...

Alternativ 2

Behold noen basisfarger som kan passe til både jenter og gutter. Kan være greit til sokker og andre tykkere plagg.

Ingvild sa...

Eg vel alternativ 3:) Eg synest 2-tråds er det beste, for det kan eg bruke til alt! Treng eg tjukkare plagg legg eg det berre dobbelt, det vert omtrent det same som 3-tråds:) Og eit lite ynskje på fargeval.... Ikkje ta ut mørk oliven, det er den finaste grønfargen:)

Anonym sa...

Jeg stemmer for alternativ 3! Ønsker meg også flere dusere/støvete farger i garnet. Er enig med de over her som sier at mange av fargene dere har nå er ganske grelle, og det er synd for jeg er super fornøyd med 2 tråds garnet og kvaliteten dere har :0)

Gali sa...

Alternativ 2,

Anonym sa...

Alternativ tre. Så kan dere heller ta inn hespetrær i butikken for de som ikke liker å nøste ;)

Elisabeth sa...

Tror jeg skal presisere litt siden noen kommenterer min kommentar ;)

Jeg synes at dobbel 2-tråds som erstatning for 3-tråds blir for hardt når det er ferdig. Det er fordi man må ned i pinnestørrelse for å oppnå rett strikkefasthet i forhold til oppskriftene beregnet for 3-trådsgarn.

Dobbel 2-tråds på pinne 4.5 synes jeg er helt flott!