mandag 14. februar 2011

Voksenvøl og vinnar

Fleire har kommentert at det slett ikkje gjer noko at vølinga er synleg. Det gjer berre plagget endå finare?
Men kanskje er det ikkje like stas for vaksne å gå med klede med lappar sydd på med store sting? Eg har ein Tunika frå Nøstebarn i 100% ull. Det blei eit hol oppe ved skuldera. Eg sydde att holet med syttråd, men ein kunne sjå det. Hadde lyst å fortsetje å bruke plagget, så tenkte å pynte litt:Sydde derfor på ein knapp over holet. For at det ikkje berre skulle vere ein einsleg knapp sydde eg på nokre fleire. Brukte stoppegarn og stinga er forsting og kjedesting.
Sydde på liknande dekor ved halsen også, slik at det vart litt meir heilheit i komposisjonen ;-)


Og så er tunikaen klar til bruk! Finare enn før vølinga?
Ei litt røffare lapping: Tunika i ull i fargen Petunia. Har lagt ein bit frå ein ullbody over holet og sydd over på kryss og tvers med rettsaum. Veldig raskt; Bruker reversen på symaskinen. Tut og kjør! Sjølvsagt kan ein lappe og sy i same farge også.

Og så trekninga denne veka:
Vinnaren vart:
Frk. Hannepanne sa...
Lure på om man får kjøpt en sånn lappepose?? Har en bunke med Nøstebarn klær liggende som treng en lapp el 2 på kneet el har ett lite hull på magen på bodyen! MEN har ikke "råd" til og ofre ett klesplagg for og bruke det til lapp... dæm er jo så fine alle sammen :) Hanne :)

Det var jo kjekt at du vant sidan du etterspurte lappepose! (Trekninga er like tilfeldig og rettferdig som den er kvar veke.) Send meg di adresse på kathrine@nostebarn.no så er lappeposen snart på veg i posten til deg.
Når det gjeld sal av lappeposar har eg dessverre ikkje kapasitet til å sy så mange, men me har fått inn stoppesopp og stoppegarn i nettburikken også. Me vil også klyppe opp lappar og ha for sal for ein billegg penge i butikkane.

Ny konkurranse og ny lappepose denne veka. Legg igjen ein kommentar på eit eller fleire innlegg denne veka, så er du med i trekninga!
Eg har fått fleire sprørsmål om vøling når det er hol ved knapp. Kan de spesifisere: Er det det at trykknappen ikkje heng på eller er problemet at ein ikkje får sydd så tett inntil holet? Gi meg beskjed så er eg på oppdraget :-)

34 kommentarer:

Unknown sa...

Har aldri hørt ordet vøling - men syns det som er gjort på tunikaen ble utrolig flott! Dekorativt og flott!

Ingrid sa...

Jeg sliter når det går hull akuratt der strykknappen er festa. Det hadde det vært supert å få tips til, selv om vi nå er på slutten med ullbodyer hos oss.

Kathrine Gregersen sa...

Hei Mona! Takk! Verbet å vøle er i bruk ein del stader i landet. Betdninga er :
Vøle = bøte, fikse, flikke, forbedre, fornye, gjøre/sette i stand, gå over, lappe, overhale, pleie, pusse opp, rehabilitere, reparere, restaurere, rette opp, sette i stand, skifte ut, stoppe, utbedre, vedlikeholde
(www.synonymer.no)
Eg synes det passa godt til det eg held på med denne månaden ;-)

-Kathrine

Pernille sa...

Lekkert med knapper på tunikaen!

Når hullet er rett ved siden av/ i kanten av trykknappen synes jeg det ofte er vanskelig å stoppe. Får det som regel til, men synes det er et knotete sted å stoppe.

Hilde sa...

Den grå tunikaen ble kjempefin med knapper og litt broderi. Dekorativt!

ohelene sa...

Så fin lapping! Skal i gan gmed ein stor bunke ulltøy her no og får prøve å gjere det litt meir spennande enn sist med inspirasjon herfrå.

Rekkehuset sa...

Knappe-lappingen var virkelig dekorativ! Jeg er så glad for at jeg begynte å følge denne bloggen for litt siden; nå som det nærmer seg slutten av ullsesongen begynner ungene sine klær å bli hullete både her og der. Inspirert av et tidligere innlegg her klippet jeg i går opp lapper av en av gubbens fine ullgensere som uheldigvis ble vasket på 60 grader. I dag gikk derfor junior i bhg med store, fine lapper på knærne og han syntes visst det var helt supert; det var jo så greit å skli bortover gulvet på dem:-) Så takk!

Hannepanne sa...

Jippi !!!
Tusen takk, va akkurat på tur inn i nettbutikken for å sjekke om "lappeutstyr" er å få kjøpt :)

Ha ei fin uke :)

Hanne=)

Anonym sa...

Fine og inspirerende tips:)

Helga

- fruNelia sa...

Den tunikaen ble jammen fin!

Karoline sa...

Det var kjempelurt, og fint :) Mulig jeg må prøve det på en ullgenser som har noen små hull i siden. Takk igjen for bra tips.

Karoline

Anonym sa...

Hei, synes tunikaen blei kjempetøff med knapper og "stilker" :) Flott å få sånne ideer, man kan jo få helt NYE klær med knapper og fantasi :) Hilsen Tone-Lise :)

Kari sa...

Tunikaen ble knallfin. Nesten så fin at man begynner dekorering uten at det er vølebehov!

Kari

Lindis sa...

Synes den røffe lappinga var stilig! Det burde jo tilogmed jeg som ikke har symaskinlappen få til :) :)
Veldig gode tips og ideer i denne bloggen!
TAKK!!

Ingvild sa...

Jeg savner stoppegarn i flere farger. De små hulla er det ofte greit å ikke gjøre så mye utav, selv om tunikaen din ble superfin. Jeg savner særlig lysere grønn og lysere blå (dueblå).

Kathrine Gregersen sa...

Ingvild: Det skulle gjerne eg og hatt.. Har ikkje vore å få tak i :-(

Unknown sa...

Tunikaen ble kjempe fin, veldig glad for tips angående bøting av klær til voksne :)

mariten sa...

Tunikaen ble så stilig! Dekorativt med knapper og brodering! :-)

Den ene ull/silkebodyen sønnen min har, har fått små hull der trykkeknappene ved bleia/ kilen er. Jeg syns det blir vanskelig å lappe dette stedet (siden jeg ikke er noe god på det) også bør det ikke bli for klumpete. Jeg er kjempeglad i bodyen, så den er fortsatt i bruk, med hull...

Ingeborg sa...

Vi har fått hol rundt trykknappane på ein ullpysj. Knappane er jo ganske "harde," så vi må bruke litt kraft for å opne dei. Kanskje det er difor stoffet raknar når ein har brukt pysjen mykje? Det hadde vore kjekt med tips til korleis ein kan fikse det, slik at pysjen varar lenger.

Anonym sa...

syns tunikaen ble super jeg!! og takk for supre stoppetriks! ser nå at det kan gjøres på en litt lettere og finere måte enn hva jeg har gjort;)

syn-nes@online.no :)

Synnøve sa...

Jøss, så fint det ble! Imponerende - og ja: finere enn utgangspunktet, og det skal litt til! Inspirert av bloggen så lappet jeg et par ullsokker i helga :)

hingva sa...

Det ble veldig fin dekorering ut av den "lappingen":-)! Godt tips!

Marita og Anne(ensmakavhonning.com) sa...

Takker for tipset, veldig smart og lekkert :)

Haust sa...

Kreativ og fin bøting! Likte spesielt godt den med knappane!

Ha ein god kveld! :)

LahrA sa...

Jeg digger disse kreative ideene! Prøver å spre bloggen til flest mulig, for dette burde ALLE få med seg! Tusen takk!

tayport sa...

Takk for gode tips! Apropos lapping: jenta mi på 6 har vært litt vel "kreativ" med saksa i det siste, noen som har gode forslag til hvordan man kan lappe litt større hull?

frk henriksen sa...

Lekker dekor paa tunikaen! Fristende aa pynte opp paa denne maaten selv om det ikke er hull som skal lappes igjen og saa skjules...

Anne Lise sa...

Dette er en superblogg! BLir så inspirert av denne. Og har nå lappet og stoppet hver dag siden jeg begynte å følge med, hihi.. Men så skulle jeg tove 2 stk ulltrøyer igår for å få flere lapper(ikke nøstebarn, for de har jeg ikke hjerte til å krympe..) Slang det med bleiene på 95grader, men de krympet ikke det minste grann!!! Er det mulig? Kan noen svare meg hvorfor disse ikke blei tova? Hadde grønnsåpe oppi også.

Kathrine Gregersen sa...

Anne Lise: Så utruleg kjekt å høyre *varm om hjarta*
Ulltrøyene du prøvde å tove var nok superwashbehandla? Då er det lagt ein tynn film utanpå fibrane som gjer at skjella på fibrane ikkje opnar seg og dermed tovar ikkje ulla. Dersom det på vaskeanvisningen står at den kan vaskast i maskin er den superwashbehandla. Du får prøve å klyppe dei opp til lappar sjølv om dei ikkje er tova? Lykke til!

Anonym sa...

Huff, ser ut til at jeg bare må sy på en lapp utenpå den store tyggisen som har klistret seg godt inn i fibrene i ribbebuksa til storebror...

Hanne

Anonym sa...

Jeg bruker å fjerne kappene der hvor det er slitt hull. Så tar jeg et fint kantebånd over hullene for så å feste nye knapper.
Dette har jeg gjort på mange bodyer hvor det har blitt slitt hull fordi lille herr skal gjøre det selv river de løs.

Tone
tmyklatun@hotmail.com

Ingvild sa...

Så lurt det var å kombinere vøling med pynt:) Tusen takk for supre tips! Eg fylgjer spent med på bloggen og synest den er kjempeinspirerande:)

Lin sa...

Vi har også en stakk bodyer som har hull ved kanten (litt nedenfor trykknappene)i skrittet - min mor som er sy- og strikke-eksperten i mitt liv sier at det ikke er noe å gjøre med, når ulla rakner på den måten. Meeeen - kanskje noen her har gode råd for nøden? ;-)

Unknown sa...

Utrolige gode og fine tips. :)

Jeg har klippet føttene av Storebrors ullpysjer, ettersom det var diiigre hull, nå er de fine å bruke for Lillesøster. :) Noen pysjer har fått noen sting også, for å holde sammen en stund til.
Nesten litt koslig å stelle med ullplaggene. :)