mandag 21. februar 2011

Velkomen inn!

Eg har bursdag i dag (kongen og eg..)
Og kva bruker eg dagen til? Jo ryddar arbeidsrommet. Eg har sett andre lagt ut bilete av arbeidsrommet sitt på bloggar og i reportasjar: Alt står i stil, alt er sortert etter farge og det heile ser retteleg innbydande ut.
Mitt arbeidsromm ser ikkje slik ut..


(Akkurat no er eg veldig glad for at Mamma ikkje har internett.. og så må eg berre leggje til at det absolutt ikkje ser slik ut i resten av huset) Eg veit at bileta er mørke og det er heilt greit ;-)

Då me budde i Oslo hadde eg arbeidsrom inne på soverommet. Kennethmannen stilte to krav: Det skulle vere fri passasje til senga og det skulle ikkje liggje noko på hans side av senga når han kom for å leggje seg.
Eg har heile etasje i huset og her har eg verkstad. Kenneth plar å advare dei som er på veg opp om at det ikkje er for dei med svakt hjarta ;-) Rommet er ca 30 kvadrat (og inneheld ikkje få kubikk med utstyr.) Det har vindu på 3 av veggane og eg har utsikt over halve nabolaget. Dei dagane eg ikkje er på reis sit eg her og arbeider for Nøstebarn. Kvar gong eg har ein razzia på arbeidsrommet og det er reint og ryddig er eg heilt klar på at eg skal halde det slik. Men det blir liksom ikkje tid. Held nok på med for mange ting på ein gong:
 • Nye oppskrifter og kler til Nøstebarn
 • Nøsteblogg
 • Forberedar (og ryddar vekk) ting til diverse foredrag eg held rundt om kring
 • Kurs på Om igjen og andre stader
 • Fiksekveldar med venninner
 • Stadig nokon som har bursdag.
 • Verkstad på Søndagsklubben i Hånes kyrkje
 • Følgje opp bøkene mine
 • Og så er det alltid nokre idear eg må prøve ut..
Eg har husstøvmiddallergi og det er ofte den som gjer at eg endeleg tar meg ei "toksa" og får ordna opp. Det meste eg held på med generere mykje støv. Det hadde nok også vert ein ide å halde seg til eit av materiala garn, tekstil, papir, metall eller papir.

Får ofte spørsmål om det er trist å sitje åleine å jobbe kvar dag. Eg saknar jo kollegaer innimellom.  Eg er jo ofte på reis til hovudkontoret og dei andre avdelingane. Det blir jo også ein del telefonar og så er kontakten med alle dykk via bloggen kjekk.

Men eg har ein liten kollega:
Hels på Jesper, 2,5 år. Han er nokså bedageleg og han tek som regel den kontorstolen eg ikkje bruker. I eit hjørne av rommet har eg "fotostudio" og ikkje så skjelden blandar Jesper seg i fotograferinga. Han synes nok og at eg har fingane for mykje på tastaturet og for lite på han. Løysinga på det er at han legg seg over tastaturet. Då må eg jo kose litt.Men fordelane med å ha arbeidsromm heime og åleine er mange:
 • Kan spele kva eg vil på Spotify
 • ..og kor høgt eg vil
 • Eg kan dasse rundt i joggebukse dagen lang
 • Kort vei til og frå jobb
 • Treng ikkje barnevakt om Kennethmannen er vekke og eg vil jobbe.
 • Det dukkar sjeldan nokon opp, så arbeidsrommet kan sjå ut akkurat slik eg vil.
 • Ingen som klagar over at eg ikkje ryddar opp etterkvart.. 
No er arbeidrommet rydda og reint og eg er klar for nye prosjekt i mitt 37. år :-)
Her er "klippebordet" mitt: Sett saman av to hyller frå Ikea. Både eg og ryggen min trives godt med at eg står og jobbar innimellom. Akkurat no klypper eg lappar til butikkane.
  Når ein har bursdag har ein vel lov å ønske seg noko? Så her er mi ønskeliste:
  • At nokon skal lære meg opp på strikkemaskinen min
  • Å få litt fleire timar per døgn
  • At strikking kan forbrenne like mange kaloriar som jogging
  • Sjokoladekake (saftig, med masse glasur og absurd mykje pynt mmmm)
  • At eit flyselskap kan setje opp direkterute Kjevik - Stord (eller i det minste Haugesund!)
  • Nytt kjøken
   Og så til vinnaren av konkurransen forrige veke:
  Og vinnaren vart:
  Lindis sa...
  Synes den røffe lappinga var stilig! Det burde jo tilogmed jeg som ikke har symaskinlappen få til :) :) Veldig gode tips og ideer i denne bloggen! TAKK!!

   Send meg ein E-post, Lindis! (Kathrine@nostebarn.no)
  Så er lappeposen er snart på veg til deg :-)

  Det var siste lappeposen. Premien denne veka er eit eksemplar av Brukt på nytt. Som vanlig vert vinnaren trekt av kommentarane som kjem inn i løpet av veka. Minner også om Ullvølkonkurransen. Det er kome inn mange fine bidrag, men fristen for å sende inn bidrag er ikkje før 28.februar. Les meir om konkurransen her

  Og så ønsker eg alle ein fin dag! 
  Eg skal feire med fleskepannekaker til middag :-)
  (og for dei som ikkje kjenner omgrepet "fleskepannekaker" kan eg sei at det er pannekaker, servert med bacon og frukstuppe/syltetøy/sukker. Då eg bude heime var det den som hadde bursdag som fekk velje middag og mitt val var pannekaker.)

   40 kommentarer:

   Hilde sa...

   Gratulerer med dagen! Og med rydding av arbeidsrom. Alltid så godt når det er gjort :o)
   Selv har jeg bursdag i morgen, og jeg tar hva som helst til middag (nesten), bare jeg slipper å lage den... Så da satser jeg på at mannen finner på noe godt :o)

   Reidun sa...

   Gratulerer med dagen! Er veldig imponert over at du rydder kontoret på bursdagen din. Håper du får en fin dag :)

   Irene sa...

   Gratulerer med dagen! Alle med hjemmekontor/hobbyrom har lov til å ha det hvor kreativt man vil. Det kalles ikke rot :-D
   Jeg skal også ønske meg at strikking kan forbrenne like mange kcalorier som jogging til bursdagen min. Hvilket fantastisk ønske!

   M@ri@nne sa...

   Gratulerer med dagen! Missunner deg arbeidsrommet. Jeg har en benk i boden til min gamle strikkemaskin, og kler meg i flere lag ull før jeg går inn for å rydde meg plass til å jobbe litt... ;) Påbegynte og tenkte prosjekter ligger klar i poser i det ledige hjørnet mellom våre to sofaer i stua - hobbyhjørnet mitt. Og DER er det mye rart.

   Må si meg enig i bursdagsønskelista! Strikking skulle gjerne vært sett på som trim som kunne fjerne MANGE kalorier ;) Og sjokoladekake mens man sitter med strikkeprosjekter er jo bare himmelsk! Ha ei strålende fin uke!

   Anonym sa...

   Gratulerer med dagen nok en gang. Husk at et slikt arbeidsrom ikke er uryddig, bare kreativt. Merker også at jeg savner Jesperpusen når jeg ser bildet av ham...klø ham litt ekstra bak øret for meg.

   Gry sa...

   Gratulerer med dagen!
   Er på utkikk etter stoppesopp som du har på bildet med lappene. Selger du?

   Anonym sa...

   Gratulerer med dagen! Fikk veldig lyst på arbeidsrommet ditt. Bor selv i en treroms i hovedstaden, og arbeidsommrådet mitt er i min krok av sofaen. Har gjerne flere prosjekter liggende på sofaryggen! Om ønsket ditt med at strikking vil forbrenne like mange kalorier som jogging går i oppfyllelse, vil jeg gjerne ha oppskriften på det. Ü Ha en koselig bursdag!
   Treromsen

   Linda sa...

   Gratulerer med dagen! Så deilig å ha hjemmekontor/arbeidsrom i en hel etasje! Det så veldig koselig ut hos deg, spesielt etter at du ryddet ;)

   Ellen Marie sa...

   Gratulerer med dagen! Arbeidskroken min er ikke så ryddig at det gjør noe, så det er vel sånn for de fleste. Det som er genialt med strikking er at arbeidet kan tas med overalt :-) så har vel arbeidskroker i hele huset. Mobilt kontor ;-) synes forresten at bloggen din er super! Tror du har nok stoff til en ny bok snart. Den vil iallfall jeg ha.
   Hilsen fra Ellen Marie

   Husfruen sa...

   Gratulerer med dagen.
   Pannekaker er et utmerket valg, det er godt det:)

   Jorunn sa...

   Det er bare de dumme som rydder. Geniene behersker kaos. Grattis med dagen igjen;)

   Berit Hætta sa...

   Hei
   gratulerer med dagen. det er godt å høre at det ikke bare er jeg som har flere prosjekt på gang samtidig...
   arbeidsrom skulle jeg og kunnet bruke, men av en eller annen grunn så havner jeg med arbeidet på kjøkkenet eller stua... vet ikke hva det kjem av... og en som ikke er så glad i det...
   lykke til med de nye utfordringene i ditt 37.år i det ryddige arbeidsrommet...

   S sa...

   Gratulerer så mye med dagen! Lurte litt på en ting! Kommer det noen klesnyheter i nettbutikken snart..? :-)

   - fruNelia sa...

   Grattis med dagen! Så deilig å ha en hel etasje til kreativt kaos! Da vi kjøpte nytt, gammelt hus for et år sdien ble jeg velsignet med et hobbyrom - men strikke maskinen må stå i boden i kjelleren!

   Jenny sa...

   Et stk. vidunderlig rom. Og kjempesmart løsning på klippebord, jeg skulle også hatt et bord hvor det er mulig å stå å jobbe. Kan jeg spørre hva hyllene du har brukt heter?
   Viva la kaos, og gratulerer med dagen:)

   Anonym sa...

   Gratulerer med dagen, og med nyrydda arbeidsrom og fleskepannekaker til middag lover det godt for en fin dag. Takk for mange flotte tips og ideer til lapping av ull, og jeg våger meg med et ønske. Kan du skrive noe om tips til flekkfjerning på ullklær? Synes nøstebarn flekkfjerningsåpe fungerer til endel, men merker at litt slitte ullklær like ofte kastes pga flekker som pga manglende lapper... Kos deg videre på dagen din, du og kongen... mamma molly

   Black Orchid sa...

   Hei.

   Gratulerer med dagen.
   Rommet er jo supert når det er ryddigt, så smart med det klippebordet.
   Ha ein fin dag.

   -Black Orchid-

   Kitchen Garden Blessings sa...

   Gratulerer med dagen, Kathrine! Arbeidsrommet ditt ble finfint med litt rydding! Deilig, stor plass med utsikt OG stort klippebord. Heldige du :) Jeg drømmer om et eget syrom (altså nytt hus) og systue på heltid... Vi får se hva tiden bringer. Ha en herlig bursdag! Klem Berit

   Kathrine Gregersen sa...

   Hei, og takk for helsingar!
   Jenny: Hyllene heiter Expedit og kvar hylle måler Bredde 79 cm, Dybde 39 og høyde 149. Eg har to hyller mot kvarandre og har montert på 8 stk bein som heiter Capita (16 cm)
   Mamma molly: Tips til flekkfjerning kjem.
   Siw: Det kjem inn nyheter på nettbutikken (og butikkane) til våren. April?

   Unknown sa...

   Et kreativt arbeidsrom - gir kreative tanker for en del av oss! Jeg tenker dårlig når pulten her helt ren - så her dyrker vi kreativiteten! Men det er selvsagt kjekt å vite sånn ca hvor ting er!
   Gratulerer med dagen!

   LillaManilla sa...

   Gratulera så mykje med dagen!
   Så heldig du er som har slik ein jobb, og så fin arbeidsplass i tillegg :)
   Ha ein strålande dag vidare :)

   Gressenka sa...

   Kjære deg, gratulerer så mye med dagen! Du er en fantastisk inspirerende dame, var på kurs med deg under ullfesten på Harebakken, fast kunde på "Blå Tråd". Ønsker deg en strålende dag, og masse deilig sjokoladekake. Veldig moro å følge Nøstebloggen, den er blitt kjempebra.
   Varm bursdagsklem fra Marianne

   Mari Sofie sa...

   Då har me bursdag på same dag :) Viste seg å vera ein fin dag å ha bursdag på, med strålande sol :) Har teke eldstemann ut av barnehagen for dagen,så me har lega heimekafè og leikt oss med akrylmåling på STORE lerret. Veldig kjekt! Kos deg masse med fleskepannekaker!

   Maud sa...

   Gratulerer så mye med dagen.

   Takk for en veldig inspirerende blogg. Det er nesten så jeg gleder meg til lille jenta lager hull i ett plagg og håper at hun gjør det før fristen for å være med i ullvølkonkurransen går ut.

   Har dessverre ikke noe arbeidsrom selv, men det ligger litt her og der. Til samboers store fortvilelse.

   Frihet sa...

   Gratulerer med dagen!!
   Rommet ble flott, godt å få orden i sakene og herlig å rote igjen ;)

   Kos deg på dagen din!!!

   Anonym sa...

   Gratulerer med dagen! Arbeidsrommet mitt er begrenset til kroken bak sofaen, så det ser herlig ut med litt bedre plass. :) Flott premie denne uka. Jeg står fortsatt på venteliste på mitt lokale bibliotek, så det hadde vært ypperlig å kunne eie ett eget eksemplar av boka.

   Ingrid S.

   FruP sa...

   Gratulerer så mye med dagen!! Ta en titt på Family living-the true story på FB så ser du att du er i godt selskap med rotet ditt. Kos deg så mye på dagen din!

   Barbro-Yvonne sa...

   Gratulerer med dagen, og kos deg. Syns du har et koselig arbeidsrom. Det skal jo vises at det jobbes der.
   Flott premie denne uka. Kunne tenkt meg den.
   Barbro

   Synnøve sa...

   Så fint og ryddig. No tenkjer eg du blir inspirert;)

   Elisabeth sa...

   Gratulerer så mye med dagen! Kontoret ditt vitner om kreativitet og gode arbeidsforhold, du har nok ditt eget system. Gode lysforhold med vinduer på 3 sider, det kunne jeg ønsket meg :) Nyt fleskepannekakene dine, det er festmat hos oss også....

   Elisabeth sa...

   Gratulerer med dagen! Så deilig med ryddet og reint arbeidsrom på bursdagen! Blir ekstra kjekt å jobbe da! :) Takk for gode tips! Har nå gått til anskaffelse av stoppesopp og stoppetråd (Jeg var faktisk den første på nøstebarn i Bergen som kjøpte det! ;)) Gleder meg til å ta det i bruk, så kan øsen min gå av med pensjon og brukes til det den skal:) Hi hi hi!
   Ha en fortsatt strålende bursdag!

   Turid sa...

   Gratulerer med dagen- du har et arbeidsrom med sjel!

   Unknown sa...

   Gratulerer så mye med dagen :) Synes at det ikke gjør noe med litt rot, så lenge du har system i rotet :) Nydelig katt. Ha en fortsatt fin bursdag :)

   Gagn sa...

   Gratulerer så mykje med dagen! Godt å få rydda arbeidsrommet.

   Unknown sa...

   Gratulerer så mye med dagen! Lykke til med flere kurs på Om igjen,var utrolig moro å lære hvordan man kan sy om slitte voksenbukser til kule barnebukser!

   Vanja Blix Langsrud sa...

   Gratulerer med dagen, Kathrine! Og selv om du har det rotete til tider på arbeidsrommet ditt, vedder jeg for at du har oversikt ;-)

   Pernille sa...

   Gratulerer med dagen! Jeg håper dagen har vært fin og at fleskepannekakene smakte godt. Deilig med ryddig rom. Jeg er heldig og har syrom og når jeg holder på med et prosjekt eller flere så skal jeg love deg at det ikke er spesielt ryddig der altså, men jeg har ganske godt system for hvor jeg har stoff, garn osv og det er jeg fornøyd med.

   Gali sa...

   Gratulerer med dagen :)

   Som Jorunn sier: Geniet behersker caos. Siden det sies at orden er halve livet så er caos den andre halvparten ;-)

   Nyt resten av dagen din

   Camilla N sa...

   Gratulerer med dagen! Rakk ikke å kommentere på forrige måneds tema, men må fortelle at jeg sydde kjempesøte babytøfler av en feilvaska nøstebarn body. Og idag skal jeg sy filtblomster på en kjole til lilletuppa med tungesting. Lærer mye bra i blogggen din:)

   Komadyret sa...

   Gratulerer med dagen.

   Likte veldig godt den der om at strikking burde forbrenne like mange kalorier som jogging......Da hadde jeg sluppet å bruke så mange timer på treningsstudio ;)

   håper noen av ønskene går i oppfyllelse ;)