mandag 24. januar 2011

Strikk til bruk! Vinnar og ny konkurranse

Takk for alle inkomne bidrag til konkurransen! Det har vore så utruleg kjekt og inspirerande å lese kva de har mellom nevane akkurat no. Ser at eg ikkje er den einaste som held på med mange prosjekt på ein gong. Eg måtte jo ta ei lita oppteljing og lage ei liste over dei som gjekk att:


Generelt er det:
  1. Genser (89 stk)
  2. Tepper (55 stk)
  3. Jakke (52 stk)
  4. Vottar (35 stk)
  5. Ullbukser (29 stk)
  6. Luer (28 stk) 
  7. sokkar (27 stk)
  8. undertrøyer (19)
Av dei som oppgav oppskriftene var desse dei som gjekk att:
  1. Mor Signes babyteppe (35 stk)
  2. Rullegenser (20 stk)
  3. Tunika (16 stk) (Det kan også vere 1962 Tunika til barn?)
  4. Heil dress (13 stk)
  5. Bestefartrøye (9 stk)
  6. Omslagsjakke (9 stk)
    Eg vart heilt overvelda over kor mange som strikka på "mine" oppskrifter (2.-6. på lista)  Det er framleis "rart", (men stort!) Har derfor lyst til å vie resten av innlegget til å fortelje litt om kvifor og korleis oppskriftene blir til. Til slutt i innlegget kjem ny konkurranse, så heng på!

    Men fyrst må me jo trekkje ein vinnar. Det kom inn 212 bidrag i konkurransen og vinnaren vart:

    Ida sa...
    Jeg strikker på et lappeteppe. En lapp for hvert strikkemønster jeg kan finne :-) Gøy måte å lære forskjellige teknikker på.
    Send meg ein e-post på kathrine@nostebarn.no så kjem garnet til deg i posten.

    Eg skreiv i innlejinga at det er stort at så mange strikkar Nøstebarn sine oppskrifter. Eg har alltid strikka mykje og synes det er utruleg kjekt framleis (bombe!) Oppskriftene eg fann i butikkane fenga ikkje så veldig og eg strikka ein del etter eige hovud eller etter oppskrifter eg fann i Mamma sitt forråd.Mamma har eit lass med oppskrifter på gode bruksplagg frå 50, 60 og 70-talet. Eg liker at ting kan blir brukt og brukt. Er opptatt av at det skal vere både praktisk og fint. Liker det heilt enkle. Og mottoet mitt er "Strikk til bruk!" Det er gode brukskler me har bruk for! Spesielt godt liker eg når eg kan spesialtilpasse med dekor til den som skal bruke plagget. (Dette skal eg sei meir om i eit anna blogginnlegg.) Eg opna butikken for Nøstebarn på Sagene i Oslo i 2003. Det var då lenge sidan det hadde kome nye oppskrifter i Nøstebarn og eg laga mi fyrste oppskrift. Nemleg denne:

    Raglangenser i dobbel 2-tråds merino (#1924 og Strikk til Nøstebarn). Sidan temaet denne månaden er restegarn har eg tatt med eit bilete der det er brukt Angoraull i natur som den eine tråden og så er det skifta med ulike fargar i 2-tråds merinoull i den andre. Dette er ein veldig god barnehage/skule/utegenser og oppskrifta sel framleis godt. Den skjønne klumpen på bilete er min Hansemann som der berre var vel eit år. Foto: Tove Breistein

    Her har eg hatt farge 52 Dueblå med heile veien og hatt restar med 13 Mokka, 12 Naturbrun og 52 Dueblå med som farge nr 2. Ville lage ein tøff praktisk genser som ikkje vart så lett skitten og samtidig fenga eigaren.
    Beltehjulastaren har eg laga i filt og tova ullbitar som eg har sydd på med garn.

    Her er same oppskrifta strikka i 2 nye fargar : 42 Klar Lilla og 21 Bringebærrød. (Gensaren er finare i røynda enn på biletet. Vanskeleg å ta bilete av!)
    Ideane til nye oppskrifter får eg frå vener, kundar og innfall. Strikkar ein prøve etter hovudet og så byrjar arbeidet. Det er mykje mattematikk bak oppskrifter. Dei siste åra har eg hatt lite tid til nye oppskrifter, men no er eg i sving att. Ein del av oppskriftene vert publisert på bloggen og nokre kjem med den nye katalogen i haust. Me har også i fjor og i år kjøpt desig av andre. Gled dykk!

    Så ny konkurranse:

    Premien er 500 gram 3-tråds Merino eller 2-tråds Merino. Eg trekkjer ein vinnar for kvar 100 inkomne bidrag. Og spørsmålet denne veka er:
    Kva vil du bruke garnet til om du vinn? (Oppgi gjerne oppskrift og farge)

    Så er me inne i siste veka i januar. Månaden har gått så alt for fort, så om eg skal få med alle planlagte innlegg om restegarn vert det skikkeleg maraton denne veka!

    Ynskjer dykk alle ei flott veke!

    252 kommentarer:

    ‹ Eldst   ‹Eldre   201 – 252 av 252
    Anonym sa...

    Hei! Hvis jeg skulle være så heldig å vinne, ville jeg strikke tova-votter til hele familien, mor, svigerforeldre, søstrene mine, svigerinner, svogere, tanteunger, barna mine, og gubben selvsagt. Har funnet ei super oppskrift i totråds ullgarn med tommelauking, så den passer perfekt til hånden;)
    Hilsen Marit

    Anonym sa...

    Om jeg skulle vinne litt garn, så ønsker jeg å strikke et helse/baby teppe i natur og olivengrønn. Og gjerne et par babysokker om det blir garn til overs. Er ikke så veldig flink til å strikke men har kjøpt oppskriften på babyteppet samt sokker, så skal prøve meg på det. Øvelse gjør mester :)

    Anette sa...

    Hvis jeg skulle være heldig å vinne, skulle jeg strikket den nøstebarn genser'n du la ut som gratis oppskrift denne uka. Blir så inspirert av hvor flink du er med farger, og elsket den genser'n med vårgrønne striper, og restegarn imellom, så det måtte blitt vårgrønn, og hmm...kanskje mocca eller grå... :)

    Anonym sa...

    Hei!
    Skulle jeg være så heldig å vinne, ville jeg strikka tova-votter til hele familien til julegaver 2011;)

    Mvh Marit (mhoddoe@hotmail.com)

    camilla sa...

    Hvis jeg skulle vinne vil jeg prøve mig på den nye oppskriften jeg fant i uka som var, helt enkel nøstebarnsgenser. En til gutten min i brunt og grønt og en til jenta i rosa toner.

    Toril sa...

    Om jeg hadde vunnet, ville jeg strikket ullribb genser til snuppa mi. Fortrinnsvis i lilla, rosa og hvit

    Anonym sa...

    Jeg ville strikket ullbukser i fleng. Har strikket til sønnen min. Super å bruke i barnehagen. Flere venninnner har ytret ønske om lignende ullbukser til sine små. Er veldig glad i naturfarger.

    turidkirsti@hotmail.com

    Toril sa...

    Om jeg hadde vunnet ville jeg strikket en ullribb genser til snuppa. Hun har arvet en del klær fra storebror, så denne gangen skulle det ha blitt noe i fine jentefarger; lilla, rosa og hvit...

    Kirsti sa...

    Jeg ville strikket ullbukser i naturfarger. Har veninner som ønsker ullbukser lik den jeg har strikket til sønnen min. Super å ha i barnehagen.

    turidkirsti@hotmail.com

    Liane Thomasson sa...

    Jeg ville nok strikket et herlig lappeteppe til den nye stua mi' i fargene (nr) 10, 42, 43, 71 og 73 :)

    Anonym sa...

    Om eg skulle vere så heldig å vinne hadde det blitt ribbetøy til mine to minste gull på 1 og 3 år. Da hadde fargene41, 52,21,63 0g 75 stått på ønskelista. I kombinasjon me alle rester eg har liggande. Hååpe på vinnerlykke <3 Det hadde gjort seg:)
    Mvh Camilla Tafjord (facebook)

    Reidun sa...

    Jeg ville strikket ribbtøy fra strikkeoppskrift 1913 i farge petrol til sønnen min.

    Mai sa...

    Jeg kan jo bare strikke helt firkantede ting foreløpig (og knapt nok det! :D) , men har lyst å prøve meg på litt mer avanserte ting, kanskje den nye genseren som ble lagt ut på FB nylig. http://nosteblogg.blogspot.com/2011/01/heilt-enkel-nstebarngenser.html Jeg kan tenke meg å lage den i blå- og gråtoner. Så om jeg er så heldig å vinne, vil jeg nok prøve meg på dette prosjektet!

    NinaogOle sa...

    Ville i alle fall strikka ein kjole til vesla si dokke - gjerne ein herleg oransj eller knallgul ein. Kanskje i oppskrifta frå 'Brukt på nytt' - den er så veldig enkel og grei, og veldig søt med litt fin dekor :)

    Kunne også godt tenkje meg å prøve eit teppe i dominostrikk som eg såg i innlegget over her - ser ut som heilt ypperleg 'tv-strikk' :) Ville ha laga det i blåtonar trur eg.

    Mona v. Harling sa...

    Så flott premie da!! Hvis jeg skulle være så heldig å vinne, tror jeg ville laget en rillegenser til storesøster og kanskje et sjal til meg selv.

    Anonym sa...

    Åi! For en premie å sikte etter! Jeg er hekta på nøstebarngarn! Har strikket masse fra boka, og gjerne flere av samme tingen etter hvert som vesla vokser. Og med en ny på tur, har jeg mange planlagte prosjekter; hansemanns hentesett, pledd, helårsjakke, dress. Mitt gudbarn har og fått flere plagg, og jeg er kommet ut av tellingen på antall strikkede pledd, som er verdens beste og enkleste gave til nyfødte!
    Mvh Maiken M Holmgren

    Anonym sa...

    Om eg vinn vil eg strikke mosters babysokkar! Inspirert av nøstebloggen :-)

    Tenkte å bruke dobbel 2-tråds merino, pinnar 3,5 eller 4, og forlenge skaft og fot, slik at det vert ein større størrelse, ca 1-1,5 år kanskje? Trur dei blir veldig gode å ha når eg ber snuppa mi i beretøy.

    Eg vel fargen lyng, so det passar med andre Nøstebarn-plagg snuppa mi har :-)

    Restegarnet går til å strikke lappar til Nepalteppeprosjektet :-)

    Venleg helsing, Ingeborg

    Oddrun sa...

    Jeg har lyst til å strikke en nøstebarndress med brune og hvite striper til sønnen min. :)

    Renathe sa...

    Hadde jeg vunnet garnet hadde jeg deffinitivt utnyttet sjansen til å lage ribbe eller rulle genser og ribbebukser i flere farger til begge barna! :) Variert med oransje/gul/brun og grønn til gutten og lilla til jenten! Elsk! <3

    Linnings sa...

    Om jeg skulle være så heldig å vinne skal jeg bruke garnet på en kjole til ei lita prinsesse som skal feire treårsdagen sin i mitt 30årslag i midten av mars!

    Har ikke helt bestemt meg, men tror det må bli hverdagskjolen (strikk til nøstebarn) men med et enkelt hullmønster eller noe sånt nederst på skjørtet :)

    silje sa...

    Om jeg skulle være så heldig å vinne ville jeg strikket en tunika til meg selv, og en bestefartrøye til minsten. Farge tinn. Silje

    Hege sa...

    Skulle jeg være så heldig og vinne, ville jeg brukt garnet til å strikke hentesett til en liten guttebaby som jeg får i mai :)

    Ville nok valgt blåfarge nr 51 eller 52

    Ingrid sa...

    Oi så spennende.
    Skull æ vær så heldig å vinn så skull æ ha hekla et teppe av "Oldemor ruta" Og start på en genser te gutten min. (2år)
    Eller ei anna opskrift. Ælske håndarbeid.

    Fra Ingrid Tørhaug.
    ingtoe86@hotmail.com

    Anonym sa...

    hvis jeg vant skulle jeg endelig strikke Långis til gutta mine. I svart med regnbuefargede striper, som den i boka di. Da ville jeg blitt så stolt, for det eneste jeg har laget til dem fra før er babytepper...
    Linn-Terese (linntb@gmail.com)

    Cecilie sa...

    Eg har lenge hatt veldig lyst til å strikke ei veksejakke til prinsen min, så skulle eg vere så heldig å vinne hadde eg blitt kjempe gla. Tenker å strikke den i lyseblått med mørkblå kant rundt. (har nemlig tenkt å strikke den uansett om eg vinne eller ei) Trur blått vil passe fint til dei store blå auga hans:-)

    Anonym sa...

    Da ville jeg strikke Hansemanns hentesett i 2-tråds merino i farge 11 og 12 til babyen som kommer i juni:)

    silje

    siljeb@yahoo.com

    Mamma'n sa...

    Jeg ville ha strikket hentesett til den lille i magen.. hvilken farge vet jeg ikke før kanskje på mandag, da er det ordinær ultralyd! ♥
    Også ville jeg ha strikket rillestrikket sparkebukse, body og lue.

    Hilsen Aina (ainamoer@online.no)

    Gina sa...

    Dersom eg vinn vil eg strikke ei Susanne-trøye som kan tas i bruk til våren/sommaren. I ein rosa farge.

    Frances sa...

    Hvis jeg skulle være så heldig å vinne ville jeg strikket stripegenser fra brukt på nytt i lys og mørk lilla. Og så kunne jeg tenkt meg en kragejakke til meg selv i brunt eller petrol.

    Unknown sa...

    Om jeg hadde vunnet garnet, hadde det vært mange tanter/onkler og tantebarn som hadde blitt glad for strømpbukser i 3 trådsgarn og raglandsgensre i dobbeltråd!! I tillegg hadde nok mitt kommende tantebarn og foreldrene nr 6 i rekken blitt glad for et nytt lyseblått hentesett :-))

    Siena sa...

    Det hadde vært perfekt å vinne her - jeg har lyst til å strikke nøstebarndressen til min nyankomne baby, med lue og votter til. Gjerne i blått og grått.

    Linda sa...

    Skulle eg vera så heldig å vinna, så har eg lyst å strikka kragejakka til meg sjølv. Eller ei ullbukse til gutungen på 9 år. For han kom heim no i kveld etter å ha vore på slalom i heile dag...og då seier han at han skulle hatt ei strikkabukse til å ha under fartsdressen....

    Vera, 30 år sa...

    Dersom jeg hadde vært så heldig å vinne, skulle jeg strikket en kragejakke i mørk grå til meg selv. Siden jeg stort sett bare strikker NB-plagg til barna, ville dette vært luksus for mor med en jakke.

    Anonym sa...

    Hei!
    Dersom jeg er så heldig, vil jeg strikke en hel dress i dobbelt 2-tråds garn, (#1925) i fargen 62, turkis.
    Det er til den lille gutten i magen :) Holder på med hentesett nå (#1908), i silkeull, men trenger noe til vinteren også!
    Lene
    lenevollan@hotmail.com

    Hege sa...

    Jeg vil strikke en genser i dominostrikk til meg selv; oppskriften er dansk - og etter omhyggelig oversetting har jeg nå fått til prøvelappen. Alt som mangler er garn (og litt tid...)

    Anonym sa...

    Har planer om å strikken en Rullegenser i str 6 år til storebror og en ullbukse m/fot til babyen vi venter om en liten måned. Så det hadde vært fantastisk å vinne garn! Er helt hekta på oppskriftene i boken din 'Strikk til Nøstebarn' :) Hilsen Tone Gurendal

    Anonym sa...

    Ville strikket hvite/lyse babyjakker til to tantebarn som er på vei:)

    Helga H

    Anonym sa...

    Hvis jeg vinner skal jeg strikke ribb-bukse til eldstejenta på 7. Fargen må hun kanskje få lov å velge selv, og da regner jeg med det blir lilla! :-)

    Monica sa...

    Hmmm... 500gr garn... da ville jeg tatt frem Nøstebarn-boka mi, og strikket "dress med glidelås" til yngstejenta, eller en "kragejakke" til meg selv, for den har jeg lenge hatt lyst til å strikke :)

    Ingvild ØAA sa...

    Skulle gjerne strikket et babyteppe til lille gutten som bor i magen. :)

    mariannehg sa...

    Hvis jeg var så utrolig heldig å vinne, ville jeg faktisk satt igang med et babylappeteppe med den teknikken du har beskrevet, i fargekombinasjon nr 2 (med de spreke fargene) eller evt de fargene du hadde strikket prøve i, de var også veldig fine sammen :o)

    Alline sa...
    Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.
    Alline sa...

    Om jeg skulle vinne ville jeg strikke nøstebarndress i fargene 41 (lys lilla) og 92 (grå). Og så ville jeg strikket stripete rullegenser i lyng og hvit, elsker lyngfargen! :)

    Berna Marie sa...
    Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.
    Berna Marie sa...

    Hvis jeg skulle være så heldig å vinne ville jeg strikke hel dress i dobbel 2-trådsgarn til babygutten vi venter (holder nå på med en i str 3år til jenta vår). Ville nok gått for naturfarger, som naturhvitt/brunt eller grønne farger. Jeg ville også strikket ullundertrøye i naturhvitt. Av restegarn hadde jeg strikket lue, votter og hals! Er veldig glade i mønstrene i nøstebarn-boka:)

    Pepper sa...

    Om jeg var så heldig å vinne skulle jeg brukt garnet til gaver til barselgaver til min søster som venter en leeenge etterlengtet liten jente.
    Hun strikker ikke selv, og jeg vet hun ville blitt veldig glad for gaver.

    Jeg ville strikket teppe, dress i 2 tråds-garn, trøyer og en liten kjole.

    Anonym sa...

    Om jeg blir den heldige ville jeg strikket noe fra boken din "strikk til nøstebarn". Der er det utrolig mye fint:) Har planer om å strikke voksejakke for voksne til meg selv, hel dress med dobbelt garn til 1 åringen min og nye rullegensre til 6 og 11 åringeen mine. Jeg haddde nok valgt en sterk rosa farge til meg selv og lilla farger til de tre jentene mine.

    birthe

    Ingvill sa...

    Om eg vann ville eg ha strikka eit stort og deilig skjerf til meg sjølv. Hadde nok blitt i tinn fargen ja;)

    Ingvill

    Kathrine Gregersen sa...

    Då er konkurransen avslutta og vinnarane trukne!
    Takk for alle bidrag!

    Anonym sa...

    Et deilig ullteppe til sofakroken... Hilsen hovland

    strikkelisa sa...

    500 gram nøstebarnmerino ville gjort meg hysterisk glad. Jeg ville strikket naturfargede kragejakker til meg og min kjære.
    Jeg har strikket to relativt like mariusgensere til oss fra før, og disse ender vi støtt og stadig opp med å gå med samtidig. Derfor trenger vi sårt nye favoritter.
    Jeg har lenge ønsket meg kragejakke, så dersom jeg vinner lover jeg å strikke to like, en gang til.
    :)

    injosa sa...

    Om eg skulle vere heldig ville eg strikke ein barnehagegensar til barnebarnet mitt på 1 år.

    ‹ Eldst ‹Eldre   201 – 252 av 252   Nyere› Nyest»