mandag 28. februar 2011

Ullvølinga over?

Denne veka er boka Brukt på nytt premie!
Her er omslaget som eg kan røpe at forlaget og eg var veldig uenige om om (-eg tapte, er forsatt vonbroten, men har vent meg utforminga no..)

Det var utruleg kjekt å lage boka. Mange av tinga var ting eg hadde laga i løpet av mange år, men mykje måtte eg og lage på nytt. Og så måtte eg jo lage oppskifter på alt som berre fanst i hovudet. Eg avspaserte eit stort antal timar i løpet av våren 2008, fotograferinga var i juni og så kom boka i oktober. Alle dei fine bileta har Tove Breistein tatt:
Fleire tips til bruk av restegarn. Her er Oppskrift 1963 Stripegenser.
Oppskrift på basme og dukke i 3 storleikar med kler og utstyr til.
Her er lyslykter laga av hermetikkboksar, men i boka er det også tips til korleis du kan bruke syltetøyglas, brukte telys og brus/ølboksar.
Her er filleryer som venninner og eg hekla i løpet av våren. Det er utruleg kjekt å hekle filleryer av avlagte dukar, sengeklede og gardiner. I boka er det forklart korleis du riv opp og heklar.

Boka er delt inn i kapittel om garn, tekstil, glas, metall og tre. Det er oppskrifter på hekla korger, rangler, sydde bukser, posar, handlenett, gåvepakning, strikka hentesett, hekla og strikka grytelappar, veras beste kjkenklutar, bensinstasjon, bondegard,  og mykje meir..

Og vinnaren av boka er:
Anne Lise sa...
Takk for supre flekkfjerningstips. Blod er ofte noe som kan sette flekker. Og har god erfaring med at olivensåpe tar det bort.

Send meg ein e-post, Anne-Lise, så er boka snart i veg i posten til deg!
Så må eg etterlyse vinnaren av konkurransen forrige veke: Lindis, gi eit lite pip!

Så var februar og ullvølinga over? Nei det håper eg verkeleg ikkje! Håpar at målet mitt om at eg kanskje kan få fleire til å vøle ullklede er oppnådd? Det er det berre de som kan svare på..

Det har vore ein travel og kjekk månad. Har langt fleire ting eg ville tatt opp, men det får koma seinare. Mellom anna har eg ikkje fått tak i alt eg treng for testinga av farging av ullklede, så det kjem i løpet av mars. Har også fleire idear til redesign av ullkler, men det kjem, det kjem ;-)

For mars har eg ikkje tema, men me skal i løpet av månaden kåre vinnarane av ullvølkonkurransen. Det er kome inn så mange fine bidrag og eg gler meg til å vise dei her på bloggen. Denne veka er eg på vinterferie, men har laga klar 4 innlegg som presenterer ein del av bidraga. Her er det berre å la seg inspirere :-)

10 kommentarer:

Pernille sa...

Gratulerer til Anne Lise. Jeg har boka og liker den godt. Et lite apropos til fjerning av blod på ull, fjernet en gang med å ha salt på blodet og i vannet jeg vasket ullplagget i. Fungerte bra.

Maria sa...

Gleder meg til farging av ullplagg! Selv har jeg brukt te, rødvin og blåbærmos. Bare usikker på hvorvidt det ødelegger ullfiberene?

bytterst sa...

Ser ut som ei virkelig bra bok. Den trur jeg jeg må kjøpe. Mange fine ideer der.

Anonym sa...

Anbefaler boka på det varmeste!

KristinB sa...

Jeg har også boka, som har gitt masse inspirasjon og resultert i utallige givende hobbystunder! Har blitt spesielt glad i kjolemønsteret som jeg har sydd i mange varianter, bla av gamle jeans og kule 70-talls dynetrekk. Disse enkle og lettsydde kjolene har jeg fått så mye skryt for, og de er supre å bruke over ulltrøyer og longs for å forebygge flekker. -Og badematte av gamle t-skjorter, det jo bare helt genialt :-) Løp og kjøp og bli inspirert du også!!

Trineda sa...

Hei.


Farging av ull - det innlegget venter jeg på!

trolljenta sa...

Hei jeg brukte mange år på å irritere meg over de kjedelige fargene på Janus sine kler noen få år tilbake ( det var før jeg fant og forelsket meg i Nøstebarn altså :)Det jeg ofte brukte på å farge ullen med da var faktisk Kaffe, Sjokolade pålegg den mørkeste, blåbær saft, solbær saft, men også de litt mer konsentrerte mat fargene altså konditor farger!! Det fungerte veldig bra, fargene holdt å jeg fikk mange varierte farger til min sønn som kler best jord farger!!

Anonym sa...

Gleder meg til tips om ullfarging:)

God vinterferie!
Inger B.

Husfruen sa...

Jeg lånte denne boken på biblioteket og den er fenomenal.
11 åringen min fant blikkbokser,perler og ståltråd med det samme, og jeg klarte å sy en bukse. Det er så deilig med masse inspirasjon

Anonym sa...

Ikveld blir det lappekveld i stua etter alle gode februartips, og tror jeg snart må "snope" meg denne boka. Har kikket litt i den og kjenner bare at det klør i fingrene til å sette igang... Dattera mi laget lykt av blikkboks i barnehagen og vi koser oss med lys i den nesten hver dag. Super nytte av en gammel blikkboks... mamma molly