tirsdag 8. november 2011

Fleire idear til dekor

Ein kan dekorere strikkeplagg på så mange måtar. I dag får du idear til korleis du kan dekorere med med teknikkane hekling, broderi og strikk. Alle saman kom inn til sommarstrikkutfordringa vår:Mette har strikka denne jakka etter oppskrift 1943 Jakke med rundfelling:
"Hei, her kommer enda et bidrag til sommerutfordringen - rakk det såvidt! :) Jeg har strikket jakke med rundfelling i dobbel totråds - i en retrofin søttitallsgladhippie-utgave! Denne jakken er jo så kjapp og grei å strikke, jeg tror jeg brukte mer tid på pynt og stæsj enn på selve strikkingen! Mange bilder, og flere detaljer, på bloggen min, herMarte har strikka denne fine gensaren med monster på :
"Her er mitt bidrag til sommerutfordringa deres.
Det er raglangenseren i 3-trådsgarn fra boka deres strikka i turkist og brunt. Jeg har brukt maskeantallet til 2års størrelsen og lengden til 4 år. Mottaker er tantegutten min som tidligere har fått monsterbukse i de samme fargene. "
Mette har ein fin blogg som heiter Kos & Kaos.


Vibeke er meisteren bak denne rullegenseren med strikka dekor:
"Bæ bæ lille lam" har utgangspunkt i oppskriften på rullegenser med nøstebarns 2-tråds merinoull, men valgte å strikke ribbestrikk rundt håndledd, hals og rundt magen slik at den skulle sitte godt. Spesielt i tanke på hendene som ofte er borti skitt, klin og søl. Basisfargen på genseren ble brun, dette også i tanke på skitt og søl slik at flekkene ikke skulle vise så mye. Selv om sauen på magen ikke er så praktisk i den sammenheng, så følte jeg at det var riktig å hedre sauen som gir oss muligheten til å strikke de herlige og varme plaggene fra nøstebarn. Mønsteret strikket jeg ved å strikke frem og tilbake på bolen,fra midt under ene armen. Når jeg skulle sy igjen hullene under amene, sydde jeg også igjen hullet i siden midt under ene armen etter mønsterstrikket.

Jeg har også blitt inspirert av nøstebarn sine stripete gensere, men valgte å legge en liten vri med helfargede armer i farger man blir glad av:)
Emilie 11mnd, var så snill og ville stille opp som modell. "

Takk for inspirasjonen alle 3 :-)

4 kommentarer:

Styx sa...

Så flotte!

Ellen Marie sa...

Kjempeflotte! Blir inspirert av all kreativiteten :-)

Reidun Bjørvik sa...

Så flotte og spessielt den siste.... :-)

Signe sa...

Så fine de ble!! Kanskje dette hadde vært et godt tips når jeg nå skal til å bøte ett hull i genserermet til pjokken...