torsdag 24. november 2011

Tunika

Tunika er eit praktisk plagg for liten og stor. Nøstebarn har oppskrift på ein korterma modell til barn og ein langerma til vaksne. Det var fleire som hadde strikka tunika som bidrag til sommarstrikkutfordringa vår. Her kjem dei:

Maud Wetherilt har strikka denne fine tunikaen:
"Strikket i 2-tråds merino lammeull i farge 83 og 41 (tror jeg). Sjiraffknappen har jeg kjøpt på http://www.etsy.com/shop/joyafibers

Tunikaen var så gøy å strikke at jeg holder på med nr. 2 nå. Har en niese som fortjener en hun også. "


Stripete tunika har også Svigermor til Ingeborg strikka:
"Jeg kjøpte garn og oppskrift til tunika og tok med på hytta i sommer. Svigermor tok fatt i strikkepinnene og i løpet av uka var det blitt ferdig tunika til 6-åringen. Godt tips til travle småbarnsforeldre - nøstebarnoppskrifter er greie og jeg tipper at mange bestemødre fikser disse!

Amalie fikk velge farger og mønster selv - det er viktig med tanke på at det skal bli et populært bruksplagg. De rosa stripene ble strikket litt bredere enn de som er i petunia. Sydde igjen halsåpningen istedet for å sette i knapp."


Elisabeth har strikka denne fine tunikaen med teknikken vevstrikk på bærestykket:
"Tenkte jeg skulle dele bilde av den siste tunikaen jeg strikket. Strikket den i fargene syrin, lilla og grå. Jeg har strikket åpningen bak og strikket vevstrikk på rundfellingen. Selve vevstrikket (lilla og syrin-stripene) har jeg strikket med dobbel tråd for større effekt."Krisztina sendte ein e-post med mange gode tankar om kva som er ein god bruksgensar. Tunikakjolen ho har strikka er ein miks av to oppskrifter og oppfyller mange gode kriterier for ein god bruksgenser:

"Da jeg for første gang fikk høre om denne utfordringen, tenkte med engang at dette er noe for meg. Jeg har lenge tenkt å lage en tynn genser til min minstejente på litt over 3 år, men trengte nok et lite spark bakfra, for å kunne realisere ideen min.

Tror mitt bidrag har det meste: Jeg elsker at den er enkel, kan varieres i lengden, den er ikke for tykk selv under utedressen. Kan brukes som genser, hvis vi strammer litt på snurre-båndet. Kan brukes som tunika/kjole med strømper i alle farger og mønster. Den er tynn, men varm, ikke så rart, den er jo strikket av Nøstebarn ull, noe jeg elsker! Alt dette som gjør at denne genseren/jakken kommer garantert til å bli brukt masse. For meg er dette en skikkelig bruksgenser!
Fakta: 2 tråds grå nøstebarn ull, på pinne nr.3.
Veier 115 gr.
Brukt oppskrift nr.1962 tunika/vest og
nr.1945 bestefarstrøye
Jeg startet med tunika oppskriften, str. 4 år. Armene strikket etter bestefarstrøye, str. 4 år.
avsluttet som tunika igjen i str. 4 år)

Det finnes både tunika, og kjole blant nøstebarn sine oppskrifter, men ingen av dem er med lang arm. Kanskje noen som kunne tenke seg å strikke denne?"Her er Beate i sjølvstrikka tunika (oppskrift 1952):
"Jeg har strikket tunika til meg selv i nøstebarn sitt silkeullgarn.

Jeg har fulgt oppskriften, men valgte å gå ned til pinnestr nr 4 og har tilpasset maskeantallet for å få riktig størrelse.Jeg har ikke fått veid garnresten, men jeg har en grei liten rest så det gikk under to hesper, selv med tynnere pinner! Dette kommer til å bli en favoritt utover høsten, det kjenner jeg allerede."

Beate har bloggen Beates Englestrikk.
Takk for inspirasjonen alle 5! Nokom som fekk lyst å strikke ein tunika?

3 kommentarer:

Beate sa...

Gøy med så mange tunikaer. Tunikaen min er blitt en favoritt! Jeg har brukt den masse! Å silkeullen er bare såå god!

Blåbærlina sa...

knallfine ting - likte særlig godt den oransje og lilla tunikaen øverst!!
Kjempefint plagg som sikkert blir mye brukt.
Fikk lyst til å legg opp til ny strikking med EN gang!! :O)
hilsen Nina

Synnøve sa...

Så gøy å se de mange fine eksemplarene rundt omkring! :)