torsdag 3. november 2011

Variantar av Rullegenser

Rullegenser (oppskrift 1931 + Strikk til nøstebarn) har fått namnet sitt på grunn av kantane som er glattstrikka og dermed rullar seg. Langs raglanen på den eine sida er det knappar.  Den er strikka i 2-tråds og er dermed ein lett og god heilårsgenser. I dag får de sjå nokre av dei fine rullegensrane som kom inn til sommarstrikkkonkurransen vår.Kristiane har strikka denne fine gensaren:
"Jeg har strikket en rullegenser i 2 trådsgarn til nøstebloggens sommerutfordring. Jeg liker garnet så godt fordi det er i en så deilig og lett ullkvalitet, men også fordi det kommer i så utrolig mange vakre farger og det ville jeg gjerne vise i genseren. Genseren er strikket til min yngste datter på 2 år og hun veldig opptatt av baller, kuler, bobler og prikker for tiden- så da ble det litt bobler på genseren også ;)

Boblene er striket slik: 4m i 1 m:1r, 1vr, 1r, 1vr. Snu og strikk de 4 m vr, snu og strikk de 4 m r, snu og strikk 2 vr sm, snu og strikk 2 r sm.
Takk for en gøyal sommerutfordring :)"
Niesa til Bente skriv: Min kjære tante har strikket denne genseren som jeg har blitt så glad i. Genseren er strikket i 2-tråds merinoull. Hun har tatt utgangspunkt i rullegenseren, men har forlenget den (som en tunika),som gjør at den varmer godt over rumpa. I halsen har hun laget en artig hals-splitt hvor du justerer hvor trang du vil ha den med knappene. I tillegg har hun dekorert bryststykket med en jente og en gutt som holder hender ( hendene løftet opp i været på ryggen, og nedover på framsiden), mens overgangen mot halsen er strikket som prikker. Jenta mi har brukt genseren masse allerede. og da den er smal i modellen er den god å ha også under jakker, og i dresser uten at det blir klumpete.


Elisabeth har strikka to fine i strper:
"Her er mitt første bidrag til sommerutfordringen. Jeg har tatt utgangspunkt i rullegenseren, men strikket riller istedetfor rullekant på bol, ermer og halskant. Farger er skifer og breblå. 3 omganger med hver farge.

Genseren er en bursdagsgave til nevøen min som blir 4 år i august.
Har akkurat begynt på en genser til som skal være lik, men i str.6mnd. Den skal lillebroren få i dåpsgave i sommer. :) "

Stine Marie har strikka ein god genser i striper. Dette er ein enklare variant (Heilt enkel nøstebarn genser = Gratisoppskrift)  av Rullegenseren, men får vere med her likevel:
"Jeg jobber i barnehage, og det var for noen år siden jeg oppdaget Nøstebarn, da noen av gullungene på jobb kom med flotte stripete klær, som varmet godt her i ville, vakre (men ofte nokså kalde) Vesterålen :o) Det var Ribb bukser og genser, og etterhvert kom det også noen med andre klær og luer/votter. Jeg viste ikke da at Nøstebarn også solgte garn, men da jeg ble tante for to år siden, gjorde min strikkeglade søster, bosatt sørpå- og stamkunde på butikken i Sandvika, meg oppmerksom på dette, da hun stadig viste frem flotte kreasjoner hun hadde strikket til prinsessa si.

Og i vinter fikk jeg selv en liten åttpåklatt, og fikk lyst å prøve å strikke noe selv. Jeg har ikke strikket mye, så mitt første forsøk ble "enkel nøstebarngenser", som jeg fant oppskrifta til på nettet. Så i vår/sommer gjorde jeg et forsøk; og til å være mitt første forsøk på genser på 15 år, ble jeg riktig så fornøyd, så enkel å strikke at selv jeg klarte det:o)
Strikket den med et par cm rangbord i brunt på bolen og på armene, ellers bare striper i hvitt og brunt, noen tynne og noen litt bredere. Litt kjedelig fargevalg, men det var bare disse to fargene jeg hadde kjøpt inn til å begynne med. (Nå er lageret blitt atskillig større, har fått litt strikkedilla, og da passet det jo godt at det har vært salg på garnet deres! :o)
Den er enda litt stor til Benjamin, men blir mye brukt, da vi bare bretter opp armene."

Maud Wetherilt har strikka denne heilt enkle rullegenseren der knappane utgjer dekoren:


"Strikket i silkeull, farge tinn. Knappene er fra http://www.etsy.com/shop/joyafibers
Du har kanskje oversikt over fine steder å kjøpe knapper, men må også samtidig anbefale disse her to på etsy:

http://www.etsy.com/shop/TessaAnn
http://www.etsy.com/shop/buttonsbyrobin

Begge lager hjemmelagde knapper. "


Takk for tips om fine knappar :-)
2 kommentarer:

SILKESAUEN sa...

Fine rullingsar :-) Likte spesielt godt den siste, einsfarga i silkeull (tinn). Nydeleg foto også. Knappar som fargeklatt er smart!

Anonym sa...

Ååå, så mye fint!! Tror jeg må begynne på en genser jeg også nå :-) Kjempegøy med litt inspirasjon!
Klem, KristinB