tirsdag 15. november 2011

Ribbestrikk

Ribbestrikk i plagg,som til dømes 2 rett og 2 vrang, gir gode superelastiske plagg. Ein kan strikke dei litt store og ein kan bruke dei lenge. Gode å ha på både inne og ute. Supert under regnkler og dress. Og fint er det og!? Me fekk inn mange fine døme på ribbestrikka plagg til sommarstrikkutfordringa vår:Vibeke har strikka denne fine jakka  (1961 Hansemanns hentesett + Strikk til nøstebarn) og viser godt at plagga er passelige lenge. dette skriv ho meir om på bloggen sin, Handmade Vibeke.

Marthe har strikka denne trøya etter oppskrift 1905 Ribbestrikka undertøye. Fin som trøye eller vest. Marthe har Tussabloggen.

Angela har strikka 1942 Ribbgenser i fine fargar.


Hilde Næss har strikka denne spreke genseren med utgongspunkt i Oppskrift 1913 Ribbgenser (Eg ber om orsak for at biletet ikkje står rett vei):
"Legger ved noen bilder av gensere jeg har strikket av nøstebarngarn og -oppskrifter i sommer. Eieren slo seg veldig vrang når det skulle fotograferes, så modellen er en tøyhund med litt rar kroppsfasong.

Ribbegenseren er strikket i 22 rødt, 82 gult og 83 oransj 3-tråds garn på pinne 4."


Margrete har laga ein fin vri på ribbestrikken:

"Jeg har strikket en brun jakke, etter oppskrift fra den stripete nøstebarnjakka med raglanfelling. Istedetfor striper har jeg strikket en slags form for ribbestrikk, ikke vanlig ribbestrikk, men noe slags mønstrete ribb på en måte, som gjør at jakka blir noe smalere i fasongen:)"

Takk for inspirasjonen! På torsdag kjem det meir ribbestrikk

6 kommentarer:

Anonym sa...

...og så jeg som trodde man måtte strikke plagget etter at dere startet konkurransen. Kanskje en idé å presisere i konkurransereglene hva som gjelder, dersom det blir en ny utfordring :)

Vibeke sa...

Ja, denne jakka var virkelig fantastisk å ha! Og vi brukte den til han var over 8 måneder! Masse flott ribbestrikk her :) Gøy å bli inspirert av andre!

Anonym sa...

Genialt med strikk som kan vare så lenge!

Ellen Marie sa...

Kjempefine!!! Inspirerende. Liker veldig ribbestrikk. Mykt og tøyelig. Likte spesielt den brune jakken. Herlig struktur!

Hilde Næss sa...

For en ære! Alle mine tre bidrag har fått hederlig omtale i slikt storfint selskap. :D Da er det ikke så ille å ha tilbragt sommeren i sofaen med bekkenløsning og talløse strikkeprosjekter. Takk for all inspirasjon!

Styx sa...

Så mye fint :) Koselig å bla seg tilbake i bloggen og bli inspirert :) Savner bloggutfordringer og inspirasjonsinnlegg!