onsdag 2. november 2011

The show must go on

Hei, alle sammen, det er altså jeg som er Karoline!
Det er med blandede følelser jeg tar over stafettpinnen her på Nøstebloggen. Vi kommer til å savne Kathrine - ikke bare har hun vært en viktig del i å utvikle Nøstebarn fra å være en liten nisjebutikk til å bli et mekka for oss ullfrelste og frosne nordmenn, hun har også bygget opp denne supre bloggen med spennende innhold og trofaste lesere. Jeg har med andre ord rimelig store sko å fylle, noe som kan gi noen og enhver prestasjonsangst og sommerfugler i magen. Heldigvis er mine sommerfugler av den fargerike sorten, for bare se hva for et nydelig dekket bord jeg kommer til! Jeg har fulgt Nøstebloggen helt fra den ble født, og det som slår meg er at her er det jammen meg bare hyggelige, kreative og oppløftende lesere – og da er jo oppgaven med én gang mye kjekkere. Jeg gleder meg til å bli bedre kjent med dere!

Noen av dere har nok sett meg her på Nøstebloggen før, i dette innlegget ser dere meg i Sandvika-butikken til Nøstebarn sammen med dukkebarna mine. Til nå har jeg nemlig vært en av Nøstebarn-damene i Sandvika, men Nøstebarn-karriéren min startet i Trondheim mens jeg var student. Der jobbet jeg i to år, før jeg pakket sakene mine og reiste hjem igjen til østlandet. Nå er jeg inne i mitt fjerde år i Nøstebarn, og i tiden fremover skal jeg altså jobbe mer med sosiale medier – men dere kan fortsatt treffe meg i butikken i Sandvika noen dager i uken. (Si gjerne hei, da blir jeg glad!)


Karoline 5 år, med strikketøy og dukken Kamilla på fanget.

I helgen var jeg en tur hjemme hos mor og rotet i esker med gamle bilder, og da fant jeg dette bildet. Det er en liten Karoline som er på strikkekurs hos min kjære Bestemor på hytta vår på fjellet. Det rare er at jeg husker det så innmari godt, selv om det er lenge siden. Jeg strikket én pinne, og så måtte Bestemor strikke den neste, for jeg strikket så stramt at det var helt umulig å få pinnen inn i maskene igjen... (dere ser kanskje hvor intenst konsentrert jeg er?). Etter det gikk det mange år uten så veldig mye strikking - jeg var mer opptatt av symaskinen til mamma, og produserte både puter og vesker og ett og annet formløst skjørt. Sømkunnskapene har heldigvis utviklet seg med årene, og etter ett år på folkehøgskole, var jammen meg strikkingen tilbake "i fingrene" også. Nå, seks år etter folkehøgskolen, er det jeg som kan gi bestemødre strikke- og hekleinnføring i butikken, og det er jo veldig gøy!


Karoline 25 år, med strikketøy og katten Barnum på fanget.

Nøstebloggen har blitt en god blanding av håndarbeid, gjenbruk/redesign, miljø, inspirasjon – og ettersom dette er ting jeg (og tydeligvis også dere!) setter stor pris på, kommer jeg til å fortsette i det samme sporet. Små endringer vil det natulig nok bli, men jeg håper dere vil kjenne dere igjen her og fortsette å lese og komme med tilbakemeldinger.

Så nå lurer jeg litt på hva dere ønsker å se på Nøstebloggen fremover? Vil dere ha flere strikketips- og mønstre, skal vi utforske miljøvennlige alternativer i hverdagen, vil dere være med inn i kulissene til Nøstebarn, hva med flere innlegg om redesign? Kom gjerne med forslag!

18 kommentarer:

Husfruen sa...

Velkommen til bloggen, kan tenke meg at dette går helt supert.
Personlig er jeg mest glad i strikking og redesign + at jeg har en datter som elsker å lage ting av søppel, spikke og lage figurer av ting jeg ikke ante var mulig.
Så det er også av interesse

Lise sa...

Lykke til! :) Jeg synes det er kjekt å se hva andre gjør utav mønstre. Det er jo bare fantasien som setter en stopper for hva man kan gjøre med en basisoppskrift. (Og noen ganger er det greit å gi fanatsien et dytt. ;))

Tara sa...

Hei, velkommen, og lykke til.

Jeg er av dem som liker strikkeoppskrifter, og å se hva andre har gjort med dem, og små tips og triks til, ja, vask, stell, fiks, gjenbruk etc :)

Ellen Marie sa...

Spennende :-) interessert i d meste av forslagene dine til innlegg. Liker å strikke og å sy. Redesign og kreativ gjenbruk av klær er kjempeartig!!! Strikketeknikker, mønstre, fargebruk, praktiske strikketips....egentlig e d et uutømmelig tema :-) Miljøtips-ja takk!

husmodern sa...

Lycka till, det kommer gå strålande är jag säker på! Och vad jag vill se i framtiden är såklart att ni levererar till sverige :-)

Synnøve sa...

Velkommen, Karoline!! :) Jeg liker Nøstebloggen fordi den gir meg så mye forskjellig - jeg vet aldri hva som står i neste innlegg, og det synes jeg er spennende :) Jeg er en ung strikker, og ser gjerne at det kommer nye mønstre. Likte også Kathrines pengegavekort, stripetips og ullvøl og ca alt det andre som har vært oppe som tema :) Det viktigste er at du skriver om det som du synes er gøy! Lykke til!

Eirin sa...

Lykke til, går nok kjempebra. Jeg strikka også bare annenhver pinne i begynnelsen. :D

Jeg liker oppskrifter og info om ullen deres!

Styx sa...

Masse lykke til :)
Jeg gleder meg veldig til å lese det du skriver. Håper på innlegg med oppskrifter og tips om gjenbruk. ^^

Ann Iren sa...

Lykke til!

Black Orchid sa...

Velkommen, og gratulerer. Ut fra første innlegg tror jeg nok du er rett arvtaker til jobben. Likte alle forslagene du kommer med til videre blogging.
Ha ein fin dag :)

Maud sa...

Velkommen. Jeg tror dette blir veldig bra:)
Gleder meg masse til nye ting på bloggen.

Berna Marie sa...

Gratulerer, og lykke til!:) jeg synes det er gøy med strikkeoppskrifter og forskjellige tips til hva man kan lage.

Anonym sa...

Hei !
Flere strikketips og mønstre setter jeg stor pris på :) Velkommen ska du være !

Katrine sa...

Så koselig! Jeg er veldig glad i garn og stoffer, og setter stor pris på all inspirasjon:-) Gøy å se at andre også er opptatt av dette! Lykke til, det kommer til å gå kjempefint - og jeg gleder meg:-)

Karoline sa...

Tusen takk for hyggelige kommetarer, alle sammen! Det er innmari kjekt å lese - og flott med tilbakemeldinger om fremtidige tema på bloggen. Jeg noterer flittig! :)

Og til Husmodern: Snart, snart! Vi jobber med saken! :)

Liv sa...

Gleder meg til fortsettelsen!
Lykke til med ny jobb!
Jeg liker godt å få nye tips om nye oppskrifter og ullvøl.

Anonym sa...

Velkommen, Karoline! Nydelige strikkebilder av deg :-) Og godt tips å la barna strikke annahver pinne, det hadde jeg ikke tenkt på. Jeg sier jatakk til alle nevnte forslag både fra deg og de andre her, og gleder meg til fortsettelsen!!
Klem fra KristinB :-)

Anonym sa...

Hei!
Jeg synes det hadde vært kjekt med flere oppskrifter og strikketips.. Kjekt å se andres kreative måter å sette farger og mønster sammen.
Personlig har jeg brukt oppskriftene i boken deres masse, men er litt fortvilet over at det er så mange fine ting som stopper i små størrelser. Nå begynner guttene mine å bli litt for store til oppskriftene der og det synes jeg er trist. Jeg forstår at dere satser på strikk til små barn, men ville ikke dere truffet flere strikkere om oppskriftene hadde gått litt lenger opp i størrelse?